Börja året med Glitter & Glamour

Partyprincess

 

Är du frisör, makeupartist, hudterapeut eller på annat sätt arbetar inom skönhetsbranschen. Det finns fortfarande några platser kvar till vårens glammigaste makeupkurs Party Princess 20/2 i Göteborg.

 

PARTY PRINCESS 

Glitter, glamour, lyx och flärd. Finns det något roligare än förberedelserna inför en härlig partykväll. Kvällens lilla svarta är redan framhängd och förväntningarna är höga, nu återstår bara kvällens styling. Vi vill se läckert färgstarka läppar, glamouröst gnistrande ögon och grafiskt inramande eyeliners.

Det här är utbildningen för dig som älskar glitter, glamour, färg och effekt. Här får du alla tips och trix hur du intensifierar, maximerar och lyfter fram på ett tilltalande och stilistiskt sätt. Njut av en rolig, fartfyllt och färgsprakande dag där kvalitet och flärd är viktiga nyckelord.

Under utbildningen varvas teori med praktiskt arbete.

 

Pris: 1895kr ex moms, i priset ingår lunch och fika.

Göteborg:  20/2  Villa Odinslund

Anmälan mailas till: elisabeth@makeupeducation.se

 

Är du intresserad av fler kurser? Maila mig så skickar jag dig gärna vårens kursprogram.

Allilon visning

Förra veckan var det visning hela helgen. Team Allilon var hitflugna från London. Världens bästa och mest kreativa hårkreatörer.

Makeupen skulle vara stilren, lekfull med kontraster,  ljus och lyster och en mjuk intensitet i blicken.

Såhär blev slutresultatet :

Vackra modellen Freya från London.

Inför visning

Sitter återigen på tåget mot Stockholm, denna underbara stad. Idag är jag laddad till tänderna, ska nämligen förbereda morgondagens visning för Allilon.

Allilon är ett erkänt frisörteam från London som åker runt och inspirerar frisörer världen över.  Det finns en anledning till att de vinner best hairdressers Uk var och varannat år, dom är nämligen magiska! Dessutom är de helt fantastiska att arbeta med, ödmjuka, omtänksamma och extremt professionella. Deras kollektioner är alltid otroligt kreativa och så vackra där allt är perfekt genomtänkt i minsta detalj. Därför är jag nu enormt taggad och nyfiken på vilken känsla jag ska återskapa imorgon.

Ska verkligen försöka lägga upp bilder imorgon.  Ha nu en underbar lördag

Färgseende som en artist

 

I mitt yrke kan jag inte annat än säga att färg och dess nyanser betyder allt, så nu måste jag bara dela denna underbara bild. Här hittar ni bildens ursprung: pinterest

Så när ni pratar med en artist var noga med att beskriva vilken nyans ni vill ha (eller ta med färgprov/bild) annars kan mycket gå fel i kommunikationen ;)

 

Älskad plåtning…

Denna bild tillhör fortfarande en av mina favoritplåtningar. Jag fick fria händer av Marta Spizewska som efter att ha vunnit årets frisör gjorde denna fantastiska frippa till avant garde kategorin. Hon är magiskt duktig, Marta!

 

Foto: Anna-Lena Ahlström

Hår: Marta Spizewska

Makeup: Jag (Elisabeth von Satzger)

 

 

Lite lyxigare lyx…

 

I slutet av 2015 slår lyxvarumärket Chanel upp dörrarna till sitt första spa och detta i samarbete med ingen mindre än Paris hotel Ritz. Ritz är välkänt för sitt att hålla högsta klass och modekänsla då såväl Paris Fashionweek som modeplåtningar ofta hålls i dessa lokaler. Efter en totalrenovering som pågått sedan 2012 öppnas i vinter inte bara hotellet på nytt utan även Chanel au Ritz Paris, Chanels första dagspa.

 

Det känns som ett naturligt samarbete då Coco Chanel själv bodde på hotellet i 37 år och hennes rum har nu även döpts till the Coco Chanel Suit. Sviten har inspirerats och utformats efter dess orginalutseende med Cocos inredning och stil men givietvis i en modern tappning.

 

Fullproppat med Chanelprodukter kommer Chanel au Ritz Paris fokusera på att skapa individuella och unika behandlingar som tillgodoser varje behov. Ingen vet dock ännu vare sig vilka behandlingar eller kanske ännu mer intressant vilka priser som kommer att ges. Att det kommer bli välbesökt, det är dock helt säkert!!

 

Utan tvekan ligger ett besök här högt på min bucketlist!

Yasuragi, en oas av stillhet

Efter mängder av jobb bestämde min underbara väninna Anna och jag oss för att unna oss lyxen att koppla av på yasuragi.  Yasuragi på Hasseludden är ett av världens bästa span och med råd och tips från bästa Kersti Olophsdotter bokade vi in oss på spännande pass och nytänkande behandlingar. Berättar mer om behandlingarna imorgon.

I strålande sol visade Yasuragi upp sin absolut bästa sida. Från härliga bad och Qi gong till 4-rätters lyxmiddag och sömn i underbara svävande vilstolar.

Detta är verkligen en plats som invaggar mig i total sinnesfrid samtidigt som jag fylls av energi. Att alla gäster skrider runt iklädda yukata och tofflor gör dessutom att all yttre press fullkomligt försvinner medan lugnet omfamnar en. I helgen har jag dock insett att jag behöver jobba på att stanna i stunden, återkommer till detta :)

 

Badet  

Badet är stort och det finns mängder av variation. En stor simbassäng omges av små varma stenkällor, vilorum och olika former av bastuanläggningar. Steget utanför dörrarna fortsätter badet där du blir ett med naturen. Under klarblå himmel finns mängder av olika badmöjligheter varma som kalla, solstolar och vilorum.

 

Energi 

Mellan aktiviteter, behandlingar och vila blir man både väldigt törstig och givetvis måste även energiförråden fyllas på igen. I anslutning till badet finns det en fantastiskt fin avdelning där det dukats upp av mängder av olika frukter, vatten och te och dessutom finns där även en raw food bar där du kan inhandla många härliga läckerheter som nyttiga chokladbollar eller energibars.

 

 

Restaurangen 

Vi valde paketet Tokyo vilket betyder att det ingår en €-rätters middag. I restaurangen fick vi välja två förrätter, en huvudrätt och en efterrätt. En perfekt avvägd middag där mitt val blev Svampdumplings med smörad shisobuljong och cavi-art, Japansk råbiff med misosenap och picklad silverlök, Lammytterfilé med dumplings och sparris samt en helt magisk frusen cheesecake av matcha och vit choklad med hallonsås. Mums!!

 

Aktiviteter:  

Det svåra är att välja på så härliga aktiviteter och här kom vi snart underfund med att vi borde ha stannat flera dagar för att få ut maximalt av denna magiska oas. Ett av de pass vi hann med var Yasuragi yoga vilket var ett perfekt sätt att avsluta en helt perfekt vistelse. En fin balans mellan meditation, stretch och återhämtning som fyllde på energin maximalt. Mängder av andra aktiviteter finns att tillgå. Läs gärna mer om dessa här. Alla foton ©yasuragi,  utom det översta förstås.

 

Nu gäller det att hålla sig kvar i denna bubbla av energi, stillhet och positiv energi så länge som det bara går.

 

Motiverande, vågat och helt fantastiskt

Madeline Stuart är modellen som just nu förändrar världen. 18 åriga Madeline från Australien har downs syndrom men låter inte detta faktum stå ivägen för sina drömmar. Hon visar världen att skönhet inte behöver vara stereotypt utan att annorlunda är något positivt. Detta är hennes sätt att uppmärksamma människor med downs syndrom och ge världen en rättfärdig samsyn om alla människors lika värde. En sann förebild för oss alla!! Läs hennes fantastiska historia här...

Färgers påverkan…

Vad lustigt det är att man genom att sätta på sig en färgglad tröja fullkomligt kan känna hur energin strömmar till. Okey ni skulle säkert inte tro på detta efter att ha sett min garderob som till 80% består av svarta kläder men så är det. Häromdagen gjorde jag ett spontaninköp som jag inte alls var säker på. Men när jag idag satte på mig denna topp strömmade energin till och jag känner mig fylld av ork och glädje. Genast känner jag mig lite mindre blek och lönnfet och mer fylld av kraft och liv.

Bara för att hylla färgernas betydelse tänkte jag för skojs skull gå in på hur olika färger faktiskt påverkar oss.

 

Färgernas betydelse och påverkan:

Röd

Rött är en ren och stark färg som står för mod, kraft och lust. Färgen får blodcirkulationen att öka och samtidigt som du får mängder av energi får du även se upp då det lätt kan övergå i stress eller aggressivitet. Röd är en självsäker färg som väcker uppmärksamhet, passion och värme.

 

Blå

Blått är en ren grundfärg som står för lugn och ärlighet. En färg som svalkar, balanserar och stillar oro. Blå färg drar sällan till sig någon uppmärksamhet men kan också få oss att frysa. Detta är en färg som skärper vår kreativitet lugnar stress och inger integritet.

 

Gul

Solens vackra färg som både är ren och klar. Gult förmedlar optimism, glädje och flexibilitet. En intelligent färg som inger kontroll och handlingskraft, piggar upp och skänker en känsla av välbefinnande. Sägs även vara en färg som kan motverka depression, rädsla och ångest.

 

Grön

Grönt är skönt sa man som liten och mycket stämmer med detta. Detta är en färg som främst representerar harmoni och stabilitet. Grönt är en blandfärg som består av lika delar gult och blått och skänker därför både lugn och glädje. En färg som verkar läkande och ger uttryck för medvetenhet och framgång.

 

Lila

Lila är en kunglig färg som står för ödmjukhet och andlighet. Detta är en blandfärg som består av lika delar rött och blått varför färgen representerar styrka och lugn på samma gång. Det sägs vara en färg man bör använda sparsamt då det är en tung färg som kan leda till ångest och depression.

 

Orange

Orange är en blandfärg av gult och rött och står främst för självförtroende och målmedvetenhet. En färg som inger gemenskap, vänskap och förtroende. Detta är en färg som skänker styrka och drivkraft men också kan upplevas dominerande.

 

 

Page 1 of 212