Välkommen ledighet..

Våren är verkligen helt fantastisk med alla röda dagar som skänker långhelger. Tänk vad underbart det är att få tid att umgås och njuta tillsammans med nära och kära i omgivningen. Denna vecka var särskilt intensiv då stylisteleverna avlade sin yrkesexamen varpå jag bedömde ca 25 makeuper i onsdags. Brud och visningsmakeuper och hår stod på agendan och dagen var fantastiskt spännande och rolig men också oerhört energislukande. Kristi Himmelsfärds helgen kunde därför inte ha kommit mer lägligt. Linköping bjuder dessutom på strålande sol och med kusinerna (Alice och Luddes) på besök så njuter jag av skrattande barn och härliga vuxensamtal.

På dagens agenda står det frans och brynfärg av både mig själv och min vackra svägerska så imorgon får du alla tips och trix rörande just detta. Trevlig lördag :)

Len som en baby…

Som tvåbarnsmamma inhandlas givetvis en hel del babyprodukter. Dessa används dock inte enbart på mina små änglar utan jag har även upptäckt att de uppfyller många av mina behov när jag är ute på jobb. Här kommer mina bästa användningsområden:

1. Babyolja:

Denna ljuvliga produkt förtjänar en klar förstaplats. Det finns inte många områden där vi inte kan använda en babyolja, här kommer några förslag:

 • Skapa de där perfekt glänsande modellbenen exempelvis. Blanda lite babyolja med en flytande bronzer och vips har du perfekta ben á la Victoria Secrets.
 • Saknar du ett läppglans i rätt nyans. Blanda ett läppstift med en droppe babyolja och kvällen är räddad.
 • Extra glans i ett slitet hår; använd två droppar olja som stryks ut i handflatan för att sedan svepas över spröda hårtoppar.
 • När du är klar med makeupen – rengör läppenslarna med babyolja. Fett löser fett så det finns inget bättre för att få ur rött läppstift ur en läppensel eller för att få en foundation att släppa från borstens strån.
 • Få nagellacket att torka snabbare; droppa en droppe olja över varje nagel när lacket börjat stelna till. På så sätt går det mycket snabbare att få det torrt.

2. Babywipes

Även dessa godingar är bra till så mycket mer än babyrumpor. Viktigt att tänka på är att välja servetter som inte innehåller parfym eller kemikalier.

 • Makeupfläckar på kläderna, testa att dutta bort med en babywipe. Fett löser som sagt fett och då dessa innehåller många olika sorters oljor brukar de lösa de svåraste fläckar.
 • Babyservetter fungerar perfekt till att avlägsna makeupen med på kvällen. Svep med lätt hand över hela ansiktet, du behöver absolut inte gnugga.
 • Fel val av läppstift – ta lätt bort med en servett utan att behöva smeta ut övrig makeup.

3. Babycreme med ringblomma

Babykrämer som innehåller ringblomma är ofta ganska feta och trögflytande i konsistensen. Att ringblomman är så bra beror på dess lugnande, antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper.

 • Lider du av vintertorra läppar; använd då dagligen som en kur. Har du inte tid med detta kan du lösa problemet för stunden genom att börja med att applicera krämen på läppen först av allt i din makeup. På så dätt hinner den gotta in sig och mjukgöra innan du ska på med läppstift/glans.
 • Torra fnasiga händer, detta är en perfekt handkräm men ta på den på kvällen när du ska sova då du annars lätt får en något fet yta.
 • På riktiga torrisar som mig själv funkar det även att någon gång ibland använda denna som nattkräm.

Hoppas du hittade lite härliga babytips. Har du någon egen babyfavorit så dela gärna med dig.

 

 

Look of the day – redo för påsk….

Glad Påsk

Tänkte passa på att önska er alla en riktigt glad påsk. Vi börjar bli redo för en tur till blåkulla. Så här blev min påskmundering:

Och barnen var såklart viktigast. En liten påskkärring och en ännu mindre påskgubbe, båda två mycket fulla i bus.

Hoppas ni nu alla njuter av lite välförtjänt påskledighet. Det är iallafall precis vad jag tänker göra!!