Allilon visning

Förra veckan var det visning hela helgen. Team Allilon var hitflugna från London. Världens bästa och mest kreativa hårkreatörer.

Makeupen skulle vara stilren, lekfull med kontraster,  ljus och lyster och en mjuk intensitet i blicken.

Såhär blev slutresultatet :

Vackra modellen Freya från London.

Inför visning

Sitter återigen på tåget mot Stockholm, denna underbara stad. Idag är jag laddad till tänderna, ska nämligen förbereda morgondagens visning för Allilon.

Allilon är ett erkänt frisörteam från London som åker runt och inspirerar frisörer världen över.  Det finns en anledning till att de vinner best hairdressers Uk var och varannat år, dom är nämligen magiska! Dessutom är de helt fantastiska att arbeta med, ödmjuka, omtänksamma och extremt professionella. Deras kollektioner är alltid otroligt kreativa och så vackra där allt är perfekt genomtänkt i minsta detalj. Därför är jag nu enormt taggad och nyfiken på vilken känsla jag ska återskapa imorgon.

Ska verkligen försöka lägga upp bilder imorgon.  Ha nu en underbar lördag

Älskad plåtning…

Denna bild tillhör fortfarande en av mina favoritplåtningar. Jag fick fria händer av Marta Spizewska som efter att ha vunnit årets frisör gjorde denna fantastiska frippa till avant garde kategorin. Hon är magiskt duktig, Marta!

 

Foto: Anna-Lena Ahlström

Hår: Marta Spizewska

Makeup: Jag (Elisabeth von Satzger)

 

 

Fantastiska F&M

Igår hade jag teamträning med gänget från Pürminerals. Då vår lokal är under renovering fick vi hysa in oss i ett rum på salong F&M på Nybrogatan 7. En salong väl värd ett besök (helst flera) av flera anledningar.

Salongen är en gömd oas mitt i vår vackra huvudstad. Ingången är genom en vacker träport till ett bostadshus så redan här skvallras om en hemtrevlig och genuin känsla.  Dörren slås upp och en sekelskiftesvåning i perfekt symbios skönjas. Allt är så genomtänkt,  gemytligt,  vackert och synkroniserat. Nytänkande och moderna detaljer såsom dörrhandtag i diamantform skapar en underbar kontrast mot detaljrika stuckaturer och vackra orientmattor. Bara atmosfären är väl värd sitt besök men bäst av allt är såklart människorna.

F&M ägs och drivs av Matthias Lavesson och Fredrik Karlsson, båda fantastiska hårkreatörer av högsta rang som skapar trender som följs av såväl världsartister som dig och mig. Bland annat har teamet skapat headpieces åt såväl Lady Gaga som prinsessan Victoria. Magin virvlar genom varje hårstrå och än har jag inte sett någon lämna denna salong utan ett fantastiskt hårsvall, så även en vanlig tisdag som denna. Inget jobb verkar vara för stort och ingen person för liten.

Här blir du omsorgsfullt omhändertagen från att du kliver in tills dess att du går därifrån.  Och jag lovar, du kommer inte vilja lämna denna underbara oas som sprider värme och välbehag ända in i själen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fina frippor á la Oscar”

Ni har sett känningarna, makeuperna är korade så givetvis står nu mina tre bästa frisyrer från Oscarsgalan 2015 på tur. Precis som med klänningarna upplevde jag en viss avskalad känsla på frisyrerna under årets gala. Vi såg mer utsläppta hårsvall i sin enkelhet snarare än några avancerade galauppsättningar. För min del får det gärna vara enkelt, många gånger kan det vara det vackraste men dock vill jag ha perfektion. En touch av elegans så att helhetslooken får vad den förtjänar.

 

Emma Stone

Emma lyckades med mycket under denna gala, så även frisyren . En vacker snedbena i följsamma vågor ramar in hennes netta ansikte. Att den fantastiska röda färgen dessutom blir en vacker kontrast till hennes perfekt gräddtonade hy sätter bara pricken över i för min del.

 

 

 

 

Lady Gaga

Denna vackra donna har en vana att överraska oss och ibland även chockera på röda mattan. I år såg vi en nertonad med ack så vacker artist entra Oscarsgalan. Frisyren känns inte bara stilren och sofistikerad utan andas även nytänkande elegans.

En stjärna i världsklass som denna gång får full pott för såväl hår som makeup från mig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gwyneth Paltrow

 

Ännu en vacker världsstjärna i skir perfektion. På galor är Gwyneth van att göra stilfull entre och så även denna gång. Även här ser vi en perfekt slät struktur som elegant formar in ansiktet för att sedan smälta in under nakens överhår.

Enkelt, smakfullt och galet vackert, en väldigt användbar frisyr som inte känns allt för svår att ge sig på.