3-d läppar

Många av oss är födda med något smalare läppar och då trenden har varit att maximera dess volym kan detta för vissa vara ett problem. Självklart kan du alltid testa plumpers (läs mer om det här) men ett enkelt knep är att förvilla och förstora med hjälp av highlight.

 

Highlighta läppen

När vi jobbar med highlight på läppen kan vi använda lite olika produkter. Skimrande skuggor, ljusare glans eller en skimrande eller glansig krämhighlight. Jag har till detta foto valt att jobba med en skimrande skugga. Viktigt att tänka på är att highlightprodukten bör vara ett par steg ljusare än din övriga läppfärg samtidigt som den ligger i samma färgskala.

 

 

1. Läppenna

Fyll i hela läppen med en läppenna. Jag har valt att jobba med en beigerosa nyans för att få en naturlig förstoring på samma gång.

 

 

 

2. Highlight

Applicera din highlight-produkt på mitten av underläppen och på överläppens amorbåge.

3. Läppstift 

Fyll i runt om med ett läppstift i samma nyans som läppennan. Detta för att få ett mjukare och mindre torrt slutresultat. Svårare än så är det inte att förstora med hjälp av highlight. Senare i veckan kommer jag ännu tydligare beskriva hur du får till en snygg förstoring med bara läppennan.

 

 

Tutorial: 7 minuters makeup

Mycket enklare eller snabbare än så här blir det inte. Denna makeup klarar du utan ansträngning även om du inte är ett proffs, och ändå kan man inte ana att den endast tog 7 minuter att göra. Så fram med produkter och penslar så kör vi…

 

7 minuters makeup i 7 enkla steg

1. Fukt – 30 sek

Vi startar med en ren hudyta. Börja alltid med att smörja in huden med en dagkräm anpassad för din hudtyp, detta för att huden ska upprätthålla en fin elasticitet och god fukthals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Multifoundation – 1 min

Till denna look användes 4 in 1 Pressed Foundation, där foundation, concealer och puder gestaltas  i samma produkt. Applicera med en chiselborste i cirkulära rörelser över hela ansiktet till lagom täckning.

 

 

 

3. Skulptering – 2 min

För att effektivt forma ansiktet bör man använda en matt beigebrun nyans (ej för röd) ca 2 steg mörkare än din egen hudton. Här används tonen Fawn ur Anastasia  Contour Kit. Använd en rougeborste och svep snabbt över ansiktet i formen av siffran tre (bakofram på andra sidan) på sidan av pannan, in längs kindbenet och sedan ner över käklinjen.

 

 

4. Bryn – 1min

Allra snabbast målar du dina bryn med en brynpenna. Tänk på att den bör vara lättapplicerad, pigmentstark och lite torrare i konsistensen för att se så naturlig ut som möjligt. Strecka följsamt i stråets riktning och borsta sedan ut med en brynborste. Här används Wake up Brow från Pürminerals.

 

 

5. Ögonskugga – 1min

Till denna look används enbart en matt beigebrun nyans i globlinjen för att forma och lyfta fram ögat, Fairy från Tromborg. Applicera lite produkt på spetsen av en mjuk blendborste som du sedan låter glida av och an i globlen, ett par drag räcker. Det fungerar lika bra att använda samma skugga som vid skulpteringen av ansiktet.

 

 

6. Mascara – 1min

Till en så färglös makeup krävs nästan mascara för att ge effekt. Använd en riktigt bra volymmascara för snabb intensitet och gnugga den från roten ut i toppen.

 

 

 

 

7. Glans – 30 sek

Sätt glans på vardagen… Ett glans tar sekunder att applicera och kan bli hur färgstark och effektfull som du själv känner. Jag valde till denna look en svagt bärig ton, No 4 från Kryolan.

 

 

 

 

 

 

 

Hoppas du hittade lite härliga knep att ta till när tiden är knapp….

Steg för steg till en riktig partylook

Till denna härligt klassiska fredagsfavorit krävs en bra mix mellan skimmer och matta toner.

Underlag:

Jag har till denna look valt att arbeta med en flytande foundation Studio Face and Body från Mac, denna har lätt till medelhög täckning och efterlämnar en silkeslen perfekt yta. Jag har arbetat i tunna lager för att fräknarna ska få lysa igenom och ge liv till ett så vackert våransikte.

 

Korrigering:

Till denna look där det händer mycket både på ögon som läpp har jag valt att korrigera något mindre. Jag vill givetvis forma in ansiktet något och skulptera fram kindbenen men inte lägga någon större tyngd vid detta element. Jag har valt att använda ögonskuggan fairy från Tromborg för att smalna av i nederkant av kindbenen, på sidan av pannan och lätt över käklinjen.

 

Ögon: 

1. Börja med att fukta en ögonpensel i ljummet vatten (fuktig, ej blöt), arbeta sedan in den lösa ögonskuggan Beige Gold från Nouba i penseln. När skuggan är krämig, på gränsen till grynig applicerar du den över 3/4 av hela locket men ej högre upp än till globlinjen. I inre ögonvrån lägger du lite extra skugga, detta för att öppna upp och förstora ögat maximalt.

 

2. I globlinjen väljer du en matt beigerosa ton några steg mörkare än hudtonen, jag har arbetat med en  gammal goding Just Bare från Trucco. Denna appliceras och faidas ut ordentligt med en bra och mjuk blendborste för att få en fin och skir spridning. Ni vet hur jag avskyr kantiga inramningar. Låt penseln göra jobbet, det behövs knappt något tryck.

 

3. I ytterkant av ögat (sista lilla fjärdedelen) har jag ramat in ögat med en  djup matt bordeauxton After Dusk från Mac cool neutrals palett. Denna har jag lagt som en kil in mot ögat i ytterkant och sedan suddat upp mot globlinjen som en hästsko. Samma skugga använder jag även under hela nedre fransraden för att insensifiera helhetsintrycket något.

 

4. Eyeliner appliceras i en tunn lätt vingad och följsam linje. Jag vill med denna framförallt skapa kontrast till mitt ljusa skimrande lock så att blicken får maximal intensitet utan att se tung ut och då är det viktigt att inte eyelinern tar över. Jag har använt en eyeliner i tuschform från Pürminerals vilket gör den mycket lättapplicerad och sedan förstärkt fransarnas svärta med ett lager av en volymmascara Big Look även den från Pürminerals.

 

 

 

 

5. Läpparna skulle egentligen kunna vara i allt från helt neutrala till maximalt röda när det kommer till denna look. Allt passar precis lika bra men som ni redan förstått valde jag att gå all in denna gång och körde en djupt röd och maximalt kvinnlig effekt. För att hålla rena linjer som minimerar risken att flyta ut valde jag att enbart arbeta med en mjuk och balanserad läppenna över hela läppen. Jag använde nyansen Rebel från Trucco.
Tänk på att lämna sista millimetern för att sedan använda en ren läppensel och skissa in linjen följsamt runt läppen så att linjen både blir rak och ren.

Svårare än så är det inte! Hoppas du gillar den. Ha en underbar lördag och ska ni på fest så kan jag bara rekommendera ;)

 

 

Steg för steg – gräddig pastell….

ICE ICE BABY

Här kommer en steg för steg till en riktigt glassig look i sommar.

Bas:

Då jag ville arbeta med skira skimrande toner kring ögonen valde jag att lägga en mattare men även inte för täckande foundation. Detta är fördelaktigt för att maximera lystern till ögat och för att skapa ett renare helhetsintryck. Jag valde produkten 4in1 pressed foundation från Pürmineral som lätt sveptes över hela ansiktet.

För att skapa liv och form till ansiktet formade jag in kindbenen samt rundade till panna och käklinje med shading och hihlight från Anastasia Beverly Hills contour kit. 

Ögon:

1. Applicera en cremevit matt skugga  över hela locket upp till globlinjen, detta öppnar upp ögat och förstorar. Jag har använt mig utav skuggan Pick me up i Cool Neutrals palette  från Mac

 

2. I ovankant av globlinjen suddas sedan en turkos lätt skimrande  ögonskugga som går från inre ögonvrån till mitten av globlinjen. Från mitten fortsätter du sedan med en ljusblå ton. Jag har i inre ögonvrån arbetat med skuggan Ice blue från Tromborg för att sedan använda skuggan Creep från Illamasqua. Viktigt är att få ett skirt slutresultat, Till denna look är skarpa linjer ett förbud så faida ut ordentligt med en mjuk blendborste.

 

3. I nedre fransraden tonas en rosa hologramskugga angelface   från Trucco in, gå från inre ögonvrån ut till mitten av ögat . Från mitten av nedre fransraden och ut till yttre ögonvrån suddas skuggan Must have in från Makeupstore, även här används en mjuk blendborste.

 

4. För att fånga upp den varma glöd jag satte i ytterkant av nedre fransraden använder jag samma skugga/rouge även till kindpartiet. På så sätt skapas mer reflektion och liv till helheten.

 

5. Rama in och definiera fransarna med en intensiv och bra mascara. Jag har använt Big Look från Pürminerals.

 

6. Då det händer så mycket på ögonen väljer jag att använda en neutral läppenna på hela läppen. Jag väljer att arbeta med en läppenna för att få ett matt slutresultat, detta då jag vill att ögonen ska stå i fokus och glänsa maximalt. Pennan jag har använt heter Perfect Nude och kommer från Too faced.

 

Hoppas ni gillade min mintkreation. . Hur ser din vision i pastelldrömmar ut?

Breakdown – smokey eye

Hoppas ni alla haft en underbar helg. Själv har jag varit i Stockholm och njutit av familj, dop, kossor och lammungar. En fantastisk helg med andra ord!

I fredags fick jag låna vackra Rebecca som  modell och valde då att göra en härlig partymakeup där jag hottade upp en klassisk sotning med lite glans och glitter.

1. Närmast locket suddade jag in en svart kajalpenna (black sude från Trucco) för att ge blicken mer intensitet och spänning. Över hela locket  upp till globlinjen applicerades sedan en mörkbrun skugga (ghetto från Makeupstore).

2 Använd en mjuk och ren blendborste och sudda in skuggan mot globlinjen.

3. Mitt på locket appliceras en glansig rostbrun skugga (Bohemian Bombshell från Pürminerals) för att skapa reflektion och liv till ögat. Denna appliceras med lätt fuktad pensel för maximal effekt. Perfekt om du dessutom vill förstora ögat.

4. I globlinjen tonas sedan en något ljusare brun nyans in (mellanbrun ton från Anastasias Contour palette) för att få övergången mot huden att bli skirt utsuddad och vackert rama in ögat.

5. I nedre fransraden suddas getto skuggan in i en lätt droppformad applicering. Bredast mitt under ögat för att öppna upp blicken.

6. Slutligen appliceras lite geléglitter (rosé från Grimas) över locker med en ren torr ögonpensel.

7. En tunn svart eyeliner (svart cakeliner från Färg) ramar in ögat och en svart mascara (Big Look från Pürminerals) förstärker och förseglar helhetslooken perfekt.

Hoppas ni gillar slutresultatet!

 

Böljande brunt..

Den här säsongen vimlar det av bruna nyanser i vackert skuggade former. Mjukt inramade ögon är inte bara helt rätt i vår utan passar även perfekt till alla hudtoner, ögonformer och olika åldrar. Vi leker med olika nyanser, former och intensitet men viktigt är den slöjande skuggning som vackert smälter in mot huden.  Inga skarpa linjer till denna makeup med andra ord!

Hemligheten till fint utsuddade och sammansmälta skuggor är en bra makeuppensel. Jag arbetar med en så kallad blendborste som är mjuk och fluffig men har en  lätt spetsad form. Denna låter du helt enkelt glida fram och tillbaka i globlinjen utan något större tryck. Jag brukar säga att den ska gå som en liten vindrutetorkare fram och tillbaka. Tänk på att endast använda lite färg på toppen av penseln, hellre för lite än för mycket.

Steg för steg:

Ögon:

Över två tredjedelar av locket appliceras en vackert kopprig ton ur triosuggan Jetsetter (pürminerals) för att sedan ramas in av en matt brun från samma trioskugga. Denna appliceras med en blendborste, se bilden. Smält in skuggan i globlinjen och när ingen färg finns kvar på penseln suddas den lätt in mot ovankanten av globen för att få en vacker övergång mot huden.

För att öppna upp ögat något samt göra makeupen lite mer spännande använder jag samma skuggor även under nedre fransraden, koppar i innerkant och mörkare skugga från mitten och ut. Mascara på övre samt nedre fransraden appliceras.

Rouge:

För att skapa liv och effekt bryter jag den varma känslan genom att använda en kall rosa rouge (Flirt – Pürminerals), detta gör att skuggan lyfts fram ytterligare och får en klarare framtoning.

Läpp:

På läppen har jag lagt ett underbart persikofärgat läppglans, (Lovestruck – Pürminerals) för att avrunda en perfekt vårmakeup.

Vad säger ni, användbar eller hur? Jag säger bara, gå hem och testa!!

 

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13834541/?claim=2hpsfzabb5a”>Följ min blogg med Bloglovin</a>

 

Fendi inspiration

I morse hade jag fullt med vårkänslor i kroppen och drömde mig bort på små ljusblå moln. Fylld av inspiration från Fendis vackra sommarlook med ljusblåa påklistrade eyeliners gjorde jag en något mer kundanpassad variant.

Foundation:

Pürminerals 4in1pressed

Rouge:

Pürminerals , färg: coy

Ögon:

Över hela locket appliceras en ljus benvit matt skugga (Luminess från Trucco).  Globlinjen ramas in med en matt brungrå ton (Masi från Makeup Store).

Rama in ögat med en tunn svart eyeliner närmast fransraden. Kant i kant med denna har jag applicerat en ljusblå skimmerskugga med lätt fuktad eyelinerpensel (silverblue från Färg)

I nedre fransraden suddas samma matta brungrå ton som i globen in med en mjuk blendborste.

Rama in hela looken med svart mascara Big Look från Pürminerals)

Läpp:

Ljusrosa läppenna (babydoll från Trucco)

 

Här kommer min inspirationslook från Fendi. 

Photo: Indigitalimages.com

Vad säger ni, användbar eller inte?

Pretty Party

Vilken underbar lördag. Strålande solsken utanför fönstret,  scones till frukost och nu är huset blänkande rent och lugnet har lagt sig.

Här kommer nu lite lördagsinspiration i form av en riktig partymakeup.

1. Över hela ögonlocket har jag applicerat en koppling ögonskugga (jetsetter från Pürminerals) För att få maximal glans av skuggan har jag använt en lätt fuktad ögonpensel.

2. I globen har jag brutit av med en kall bordeaux (mystique från Trucco) som vackert lyfter fram den koppriga värmen ytterligare.  Använd en mjuk blendborste för att inte få någon skarp kant utan istället smälter in mot huden.

3. Rama in med en svart eyeliner och mycket mascara.

Effektfull glamour med mycket enkla knep. Hoppas det känns användbart.

Som en Saga…

Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg och även om man kanske inte väljer att gå all in så vill dom flesta anstränga och göra sig lite extra fina. Häromdagen hade jag underbara Saga på besök och passade på att göra en perfekt alla hjärtans dag look. Klassiskt elegant och vackert sensuell utan att vara för sminkad. Ovan ser ni processen från ren vinterhy till klassisk skönhetsmakeup med lite twist. Dom flesta av oss har några basfärger som brun och ljus/neutral skugga i våra gömmor och med enkla knep kan vi snabbt få en vardagsmakeup att bli mer festlig. Hoppas du fick lite inspiration inför lördag och vill du veta exakt hur du ska sminka denna look så kika in imorgon när en steg för steg presenteras.

 

 

Steg för steg: Underlag

 

 

Igår gick vi igenom vilken foundation du ska välja efter behov och hudtyp. Idag tänkte jag istället fokusera på applicering, färgval och knep som gör att basen håller hela dagen. Vi startar med färgval, det är nämligen viktigt är att inte blanda ihop dagens foundations med tidigare brunkrämer. En brunkräm är till för att göra huden brunare och inte jämnare som en foundation. Många gör felet att välja en mörkare foundation än sin egen hudton och då får den motsatt effekt, istället för att släta ut din hy kommer alla problemområden i en för mörk foundation lyftas fram och förstoras.

Då vi har lite olika toner i ansiktet ska man alltid testa foundationfärg längs käklinjen så att färgen smälter in med såväl hals som ansikte. Under vår och höst kan det vara krångligt att välja nyans då man är på väg åt antingen ett ljusare eller mörkare färgläge. Ett tips är att köpa en foundation som passar under vintern när man är som allra ljusast och en som passar under sommaren när man är som mörkast. Sedan är det bara att blanda dessa två under vår och höst, på så sätt har du alltid en foundation i perfekt färg.

Foundation appliceras efter dagcreme och eventuell primer. En flytande foundation appliceras bäst med fingertoppen eller med en foundationpensel medan en puderfoundation alltid appliceras med en borste. Creme/Studiofoundation är så kompakt att den bäst appliceras med en lätt fuktad svamp då den annars är svår att arbeta ut.

Vilken foundation du än har att göra med är det viktigt att tänka på att inte dra för mycket i huden.  Applicera med lätt hand och börja inifrån (näsa, panna, haka) och arbeta ut mot kanterna. Detta gör vi av två skäl, vi har vanligtvis mest att täcka på kindparti (ytliga blodkärl, mörka ringar) panna (finnar) eller haka (plitor) och dels vill vi inte ha någon foundationkant när vi kommer mot hårfäste eller hals. Tänk även på att applicera ett tunt lager till en början och bygg sedan på de partier som behöver mer. Viktigt är att det ser naturligt och levande ut.

När din foundation väl är på plats ska du ge den lite tid. Många foundations ger nämligen ett lite mattare intryck innan den smält in ordentligt. Innan du vet hur din foundation reagerar gör klart ögon och bryn för att sedan gå in med ett puder om det behövs. Har du en fetare hudtyp är dock ett bra puder en fördel för att fixera makeupen och få ett hållbart resultat.