Allilon visning

Förra veckan var det visning hela helgen. Team Allilon var hitflugna från London. Världens bästa och mest kreativa hårkreatörer.

Makeupen skulle vara stilren, lekfull med kontraster,  ljus och lyster och en mjuk intensitet i blicken.

Såhär blev slutresultatet :

Vackra modellen Freya från London.

Inför visning

Sitter återigen på tåget mot Stockholm, denna underbara stad. Idag är jag laddad till tänderna, ska nämligen förbereda morgondagens visning för Allilon.

Allilon är ett erkänt frisörteam från London som åker runt och inspirerar frisörer världen över.  Det finns en anledning till att de vinner best hairdressers Uk var och varannat år, dom är nämligen magiska! Dessutom är de helt fantastiska att arbeta med, ödmjuka, omtänksamma och extremt professionella. Deras kollektioner är alltid otroligt kreativa och så vackra där allt är perfekt genomtänkt i minsta detalj. Därför är jag nu enormt taggad och nyfiken på vilken känsla jag ska återskapa imorgon.

Ska verkligen försöka lägga upp bilder imorgon.  Ha nu en underbar lördag

Eyelinern som uttryck…

Eyeliner – en image

Eyelinermodet har under de senaste åren exploderat och utgör idag en personlig stil hos många både ungdomar och vuxna. Med eyelinern i dess unika form är man klädd och redo och klädvalet är många gånger inte alls lika viktigt.

När jag under Stockholm Fashionweek ansvarade för makeuperna på Whyreds visning var det just eyelinern vi ville sätta i fokus. I detta fall valdes en kantigare och mer grafisk liner för att återge Whyreds coola och uttrycksfulla image och kanske är det just det som gör eyelinermodet så eftertraktat, att du kan forma efter stil och skapa ett eget uttryck. Vi går från kvinnligt mjuka bågformer till skarpa grafiska effekter, arbetar i tunna följsamma linjer eller dramatiskt iögonfallande former. Från klassiskt svart till klara färgsprakande toner, ja variationen är oändlig.

Så våga testa dig fram – det finns en form för alla!

Björn Axén visning i samarbete med Davines

Vilken härligt snurrig, intensiv och rolig vecka detta har varit. En vecka där förkylningen med stort F och jobbveckan med stort J inträffade med dagars mellanrum. Nu var det nämligen dags, Björn Axéns stora visning på Brewhouse i Göteborg. En visning i samarbete med Davines där jag tillsammans med fantastiska Maria Boström fick äran att sminka modellerna. Det är inte första gången jag får arbeta med Peter och Johan,  men det är lika roligt, ärefyllt och inspirerande varje gång. Peter Hägelstam och Johan Hellström är troligtvis Sveriges främsta hårkreatörer när det kommer till uppsättning och det finns inga gränser för vad dom kan åstadkomma med ett hår. Att duon är kända för sin formkänsla, perfektion och inspirerande visningar vet dom flesta men jag vill också lyfta fram den fina ödmjukhet, glädje och engagemang som sprids i ett rum där deras team arbetar.

Maria Boström som är senior topstylist på Björn Axén och är en konstnär i ordets sanna bemärkelse. Till denna visning hade hon en vision om de fyra looker modellerna kvällen till ära skulle bära och som vi sedan tillsammans förverkligade. De olika lookerna var: Queen of darknes, Broken ballerina Romance och Rock.

Queen of Darknes:  goth möter sensualitet och frestelse

 

Broken Ballerina: kontraster möts i skir elegans

 

Romance: Naken romantik med skuggat djup

 

Som alltid levererade Axén en grym visning inför trehundra entusiastiska frisörer. Topstylisten Kawa H Pour var på plats och stylade alla 26 modeller i fantastiska kreationer, flera bar enastående klänningar av ingen mindre än Lars Wallin. Som ni redan förstått, en magisk kväll jag tror att det kommer pratas om länge….

https://www.facebook.com/video.php?v=877426912279425&fref=nf

 

 

 

 

 

Hairworld Frankfurt

Hairworld Frankfurt, team Wella Professional

Fyra dagar i Frankfurt men frågar någon vad jag tyckte om själva staden kan jag ärligt säga att jag inte har den blekaste aning. Mässan och visningslokalerna kan jag däremot utan och innan. Fredagen startade redan 04:30 för min del då tåg till Arlanda gick 05:20. Framme i Frankfurt kl 12.00 och där väntade taxi som tog mig direkt till förberedelsehallarna, väl på plats fick jag snabbt träffa både frisörteam, stylist och modeller. Teamet försvann iväg på catwalkrepetition och jag hamnade i möte med stylisten för att sätta lookerna för de båda visningsdagarna. Söndagens visningar var endast för branschfolk medan måndagen var till för allmänheten så lookerna sattes därefter, en klassisk sensuell look till söndagen och en ungdomlig färgstark till måndagen. Mötet kändes super och jag var taggad att testa lookerna på modell men som alltid inleds nu en låååång vänteperiod. Väntan på att få träffa assistenter, väntan på modellerna som ska färga håret och prova kläder men tillslut var alla på plats och jag gjorde båda lookerna och fick klartecken av hår och klädteam. Vid 18 tiden var jag alltså beredd på att snabbt briefa assistenterna för att sedan bege mig till hotellet för en härlig efterlängtad vila men icke, assistenterna visade sig nämligen inte vara riktigt så duktiga som jag hade förväntat mig. Så istället för vila så fick läraren Elisabeth träda in och jobba med tips och trix för hur vi skulle nå önskade resultat. Kände ändå ett lugn då vi hade hela lördagen vigd till just träning så kl 21 släppte jag assistenterna och tog en promenad till hotellet för incheck och efterlängtad sömn.

Lördag – träningsdag

Sovmorgon till 09.00, underbart. Ny energi strömmar och ser med spänning och en viss oro (med tanke på gårdagen) fram emot dagens genrep. Promenerar i strålande sol till replokalen där modeller precis haft sitt första genrep. Möten med Wella Professionals team, möten med assistenter och möten med stylister. Det är bara att köra igång, modellernas bryn ska blekas, naglar målas, körschema göras och assistenterna ska tränas i att lägga underlag och fästa fransar. Även denna dag höll på till 21 men vi är redo. Imorgon Showtime….

 

Söndag- Visningsdag 1

06.00 gick bussen till mässan. Visningstider 11, 13, 15 och 17. 12 modeller i min grupp ska sminkas, klädfitting är kl 10 så med start kl 07 har jag i stort sett tre timmar på mig att få modellerna klara. Det finns ingen tid att förlora så jag sätter assistenterna på att göra underlag och kör själv igång med hela makeuper på löpande band, räknar med ca 15 minuter per modell. Det blir mjukt sotade ögon i brun/koppriga toner (Jetsetter -Pürminerals) runt ögonen för att sedan applicera en tunn liner (färg) och svart kajal i vattenlinjen. Detta för att ge ögat intensitet utan att förminskas. Mjuk rouge i varm aprikos ton (Peach-Tromborg) för en vacker sensuell känsla och avslutningsvis en kallare rosa läppenna (Pink Gypsum – Pür) för att bryta de varma tonerna och skapa mer liv och glöd åt helhetslooken. En intensiv men fantastiskt rolig dag tillsammans med Wellas duktiga frisörteam. Bara att ladda om inför ännu en intensiv måndag…

 

Måndag Visningsdag 2

Samma schema för dag två men inte lika många visningar. Idag var det en mer ungdomlig, färgstark look som stod på agendan så jag arbetade med olika färger på modellerna. Här ramar en skarpare rosa skugga (Kiko) in  ögat för att sedan tonas ut i en aprikos ton (Kryolan) i glob och tinning för att smälta samman med rougen (coy-pürminerals). Till läpparna har jag använt ett glosstick i en  neutral brun/beige nyans (honeypie – pürminerals).

Utmattad men lycklig lämnar jag Frankfurt fylld med massor av ny inspiration, energi och lärdom. För att se några fler bilder, gå in under visningar – Hairworld.