Så reducerar du mörka ringar med hjälp av concealer

Concealer är en heltäckande produkt som är till för att reducera färgförändringar och släta ut ojämnheter i huden. Nackdelen är bara att vid fel applicering eller för mycket produkt kommer det problem du vill reducera snarare lyftas fram än döljas. Här kommer därför en steg för steg över hur du ska appicera din concealer för att reducera mörka ringar under ögonen.

 

Reducera mörka ringar under ögonen

 

 1. Lokalisera problemområdet

För att just reducera mörka ringar gäller det att välja en concealer som har en nyans som är ca 2 steg ljusare än din egen hudton. Detta gör vi för att släta ut den skugga som ögat ger samt neutralisera ett redan för mörkt parti.

 

2. Applicera 

När du ska dölja ett parti är det viktigt att inte följa linjerna som ramar in det mörka partiet utan att korsa dessa. Oftast har du en ring under ögat som ska döljas. Då är det viktigt att täcka i formen av en triangel från näsvingen upp till ytterkant öga och hela vägen in. Detta för få din effekt maximerad och så naturlig som möjligt. Täcker du endast själva ringen dras fokus genast till detta parti varpå dina mörka ringar blir ännu tydligare.

 

3. Klappa in 

Det är enormt viktigt att inte dra i huden under ögonen. Dels är huden här väldigt tunn och kan lätt bli slappare men också för att vi bara drar runt concealern som hamnar fel. Använd långfingret och dutta/klappa in din concealer tills den näst intill är osynlig för ögat. Då är den perfekt!

 

4. Färdigt resultat

Nu kan du njuta av att se lite piggare ut resten av dagen. Hoppas detta var till nytta, hem och testa!

 

 

 

 

Svala fötter och ben…

Häromdagen fick jag testa några prover från Comfort Zones kroppsserie Body Strategist och blev efter en enda användning helt kär i en av produkterna varför jag bara måste dela med mig.

 

BODY STRATEGIST GEL  

Detta är en kroppslotion i gelform som med effektiv methol verkar kylande. För trötta och tunga ben står det på och det är så sant men jag skulle även säga för att få uppiggande ben, oavsett anledning. Denna kylande effekt känns nämligen fantastiskt skön både innan och efter en löprunda, efter en låg dag i höga klackar och för mig som fryser om dagarna men blir som en masugn på natten passar den även perfekt innan läggning. Tänk er hur en inandning känns efter en vicks blå, samma känsla får du över hela kroppen med denna lotion. Men även om jag främst föll för den omedelbara svalkande och åtstramande känslan så verkar denna kroppsgel mycket aktivt för att stimulera kroppscirkulationen och dränerar bort överflödig vätska, så adjö svullna ben säger jag.

Känner att detta kommer bli en kär vän om det blir en varm sommar.

Så får du böjda fransar utan tång

 

Det är inte alltid vi har en fransböjare i närheten eller ens hinner med detta steg på morgonen. Du kanske inte hittat någon bra böjare som inte nyper dig i locket eller är rädd att böjaren sliter på dina fransar, vilken orsaken än må vara så finns det såklart även möjlighet att böja utan tång.

 

Få böjda fransar, utan att använda tång:

 

1. Mascara

När du applicerar din mascara så tittar du rakt fram, lägg mascaraborsten i fransroten och titta sedan nedåt. När du tittar nedåt böjs fransen automatiskt, sedan gäller det att sakta zick zacka fast böjen med mascaran. Arbeta långsamt och gnugga fast mascaran längs hela fransen.

 

2. Sked

Värm en teksked i varmt vatten i några sekunder och torka torr. Lägg skedens kupade sida mot fransen och pressa mot ögonlocket. Håll fransen i denna position i ca 10 sekunder.

 

3. Fingrarna

Inte min favorit men många anser att detta verkligen fungerar. Lägg pekfingret över hela fransen och tryck sedan upp den mot locket. Håll fransen i detta läge i ca 20 sekunder, släpp.

 

4. Tops

Applicera mascara över fransarna som vanligt. Använd plastsidan av en tops och tryck försiktigt bak fransen mot locket (utan att nudda). Håll fast fransen i denna position tills mascaran stelnat. Mascaran har nu fixerat fransen i ett böjt läge.

Skönhetsregler du borde bryta…

Skönhetsindustrin är som ett ångande lokomotiv som aldrig saktar ner utan ständigt tuffar framåt. Trender, teknologier och tekniker är under konstant förnyelse vilket gör att du som makeupartist aldrig blir helt färdiglärd. Detta fungerar för mig personligen som en drivkraft och inspiration att ständigt hitta nya och bättre metoder och hänga med i utvecklingen. Därför kan vi inte heller säga att de regler vi så länge följt eller eftersträvat alltid är rätt idag. Här kommer några gamla skönhetsregler som passerat sitt bäst före datum.

 

Föråldrade skönhetsregler:

 

Applicera aldrig produkter med fingrarna 

Att hygien är A och O i förhållande till sina makeupprodukter är inget jag överhuvudtaget tullar på men händerna är ett av våra bästa verktyg när en makeup ska läggas, rena och spritade såklart. Nu menar jag inte att vi ska ta och gräva i själva produkten med fingrarna (det kan både förstöra produkten och gro bakterier) utan att appliceringen sker med fingertoppen. Att applicera en fuktgivande foundation med handen eller klappa fast en concealer under ögat gör att värmen från handen får produkten att smälta in i huden på ett helt annat och mer naturligt sätt än en pensel. Helt gratis är detta fantastiska redskap dessutom :)

 

 

Rödhåriga ska aldrig ha röda läppar

Vilken fullkomligt idiotisk regel som jag faktiskt tror mig aldrig ha följt. Regeln har uppkommit då det inte alltid är en fördel att matcha sitt röda hår med samma nyans på läppen och må så vara, men idag finns det en uppsjö röda nyanser att välja på så testa dig fram. Har du orangerött hår finns det inget finare än att bryta detta med ett kallt rött läppstift.Våga sticka ut!

 

 

Följ alltid din färgskala 

Detta får jag ofta höra från just kunderna. ” Jag som har varma färger naturligt (hår, hud och ögon) kan bara ha varma färger på min makeup”. Nej, nej, nej så är det verkligen inte alls. Detta är en gammal myt som lever kvar sedan 80-talets färganalyser och som jag verkligen hoppas försvinner snart. Makeup handlar om att skapa form och liv och för att göra just detta behöver vi kontraster. Vill du exempelvis att din makeup ska upplevas varm är det bra att bryta något element (förslagsvis rouge eller läpp) i en kall nyans. Detta lyfter övriga färger, ger dom mer liv och maximerar värmen i din makeup.

 

 

Vit kajal i nedre vattenlinjen förstorar ögat  

Visst detta är sant men den vita linjen är så tydlig att du samtidigt drar blicken just till detta område. Använd istället en cremevit eller beigetonad nyans i vattenlinjen. Då får du maximal effekt samtidigt som det ser helt naturligt ut.

 

 

Concealern ska alltid vara ljusare än din hudton 

Detta är verkligen inte sant även om det på partier kan vara en fördel. En ljusare concealer är perfekt under ögonen där ditt öga faktiskt skuggar nedre delen av ögat. En ljusare concealer på finnar, pigmentfläckar eller andra ojämnheter i ansiktet gör bara att dessa förstoras eller lyfts fram vilket vi inte vill. Välj istället en concealer i exakt samma ton som din egen hy, den ger det utslätande och färgkorrigerande resultat du eftersträvar.

 

 

Blonda ska ha brun mascara  

Är du ljus ser det naturligare ut med en brun mascara, suck. Det ser kanske något mjukare ut men vad är det faktiskt du vill uppnå med en mascara? Oftast vill du ha volym och längd och då är den svarta mascaran oslagbar. Svart skapar inte bara intensitet och klarhet till ditt öga utan även kontrast vilket ger känslan av både längre och fylligare frans, och säg någon som inte vill ha detta?

 

 

Concealer appliceras före din foundation 

Detta är en gammal regel som bör kasseras helt. Om du ska applicera concealer före eller efter foundation beror nämligen helt på vilken foundation du valt att använda. Formulan på foundation har förändrats enormt de senaste 10 åren och de allra flesta innehåller idag mängder av fukt. Använder du en fuktgivande foundation löser fukten i foundation upp en concealer varför denna i dessa fall alltid appliceras efter foundation.

 

Har du någon regel du tycker borde slopas?

 

Husmorskur..

 

Vi pratade i veckan om konsten att få fina sommarfötter och hur viktigt det är att boosta med mängder av fukt och näring. Det finns mängder med fantastiska produkter på marknaden att välja bland men det är även ganska lätt att slänga ihop en fotkur alldeles själv. Här kommer lite härliga husmorsrecept baserade på ingredienser du säkert redan har hemma:

 

Lenande fotbad: 

1tsk Salt

1 kapsyl grönsåpa

Häll i ingredienserna i ett varmt fotbad. Sitt i fotbadet i ca 15 min, fötterna blir otroligt lena och fina. Såpan verkar både rengörande och  helande samtidigt som saltet mjukgör, ett riktigt bra fotbad med andra ord.

 

 

Mjukgörande fotpeeling: 

1 dl grovt havssalt

5 msk olivolja

1 msk honung

Blanda ihop alla ingredienser. Skrubba och skölj av ordentligt.

 

 

Återfuktande fotmask: 

4 msk honung

1 tsk citronsaft (färsk pressad)

1 dl gräddfil

Blanda samman alla ingredienser och smörj in fötterna med smeten. Trä över en plastpåse och låt verka i ca 10 min innan du tvättar av ordentligt. Honungen återfuktar och verkar mjukgörande medan citronen och gräddfilen har peelande egenskaper.

 

Vårdande nattkräm: 

Olivolja

Att torra fötter mår bra av olivolja  är inget nytt men ack så effektivt. Smörj in ordentligt på kvällen och trä över ett par strumpor, somna sött och vakna upp med nya babyfötter.

Bästa franstängerna

 

Tema franstänger kräver såklart även en topplista. Jag har testat mängder av olika franstänger och måste dessvärre erkänna att de allra flesta faktiskt är ganska dåliga. De nyper tag i skinnet, ger fransen en alldeles för rak böj eller får inte med de kortaste fransarna. Jag upplever att det främst hänger på utformningen av stålets böj samt hur kudden ser ut som avgör hur slutresultatet blir. Jag har dessvärre bara två helt klara favoriter i denna genre så det blir den kort topplista :)

 

VÄRLDENS BÄSTA FRANSTÄNGER

1. SHU UEMURA   

I min värld är detta utan tvekan världens bästa franstång. Jag köpte min första Shu uemura fransböjare för 15 år sedan. Det var utan tvekan en av de första lite dyrare investeringar jag unnade mig och gissa om jag är glad att jag gjorde detta. Redan då ansågs detta vara franstången makeupartister världen över skulle ha i sitt kit och fortfarande äger tången förstaplatsen. Ger en fantastiskt fin och rund böj som håller hela dagen utan att kännas minsta obehagligt. Bäst är att verkligen alla fransar kommer med vilket gör att ögats form och storlek tar nya höjder. Värd varje krona, nackdelen är bara att den inte går att köpa i Sverige.

 

2. SHISEIDO  

På ett fotojobb i Stockholm för ett par år sedan hade jag lyckats åka ifrån min fransböjare och sprang med snabba steg in på NK. Då Shu uemuras böjare inte säljs i Sverige rådfrågade jag expiditerna om en ersättare, svaret blev Shiseido. Utan tvekan är även detta en helt fantastisk fransböjare. Det är enormt stora likheter mellan Shu Uemura och Shiseidos tänger och en fördel är att man till denna även kan köpa nya gummikuddar. En vacker mjuk böj som formar och lyfter minsta lilla frans. Enda fördelen Shu uemuras tång har är att den känns mer ergonomiskt utformad för fingrarna när jag trycker ihop böjaren. Men det är verkligen på detaljnivå…

 

Vilken fransböjare/tång tycker du är allra bäst?

 

 

 

Skönhetsmissar – så räddar du dom…

Vi har i flera dagar diskuterat det faktum att vi gärna vill att det ska gå undan. Och fort är bra men ibland kan fort också bli fel och dessa tabbar sinkar oss rejält… Vem har inte lyckats sätta en snygg mascararad på locket eller fått ögonskuggan att rasa. Gått omkring en hel kväll med läppstift på tänderna eller råkat applicera lite mycket rouge så att du fått köra påskkärringlooken mitt i maj. Jag har i alla fall lyckats med allt detta så här kommer mina bästa tips på hur du räddar skönhetstabbarna, lätt och smidigt.

 

Första hjälpen för skönhetsmissarna

 

Mascarakladd 

Du har precis fått till den där perfekt utsuddade globlinjen som så vackert ramar in dina ögon. I kampen mot klockan väntar du inte tills fransarna torkat utan tittar upp för att komma åt underfransarna, det är då det händer. Mascaran sätter en snygg rad precis i globlinjen. Allt är förstört… eller?? Lugn, i detta skede är det viktigt att vänta tills mascaralinjen torkat till ordentligt. Gör dig redo i övrigt (rouge, läppar) och när ögat är torrt tar du en torr tops och skrapar bort mascara prickarna. På så sätt får du färgen att lossna utan att smeta ut och förstöra din fina skuggning. Ibland kan du till och med ta nageln och försiktigt skrapa loss, tänk bara på att vara lätt på handen.

 

Mascaraklumpar

När vi ändå är inne på mascara kommer jag till nästa vanliga tabbe, klumpiga fransar. Det händer ibland när mascaran är ny och din formula är extra fyllig men även när mascaran blivit för gammal är detta ett känt problem som kan uppstå, så kolla utgångsdatum. I vilket fall är det snabbt löst, torka av din mascaraapplikator så att den inte har någon formula på sig. Zick zacka sedan in borsten från fransroten ut tills den släpper från toppen. På så sätt kommer överflödet att fastna på borsten samtidigt som du separerar fransarna.

 

Ögonskuggan rasar

Skuggningen ser äntligen perfekt ut, ända tills du tittar under ögat. Där ligger resterna av skuggan och du ser tröttare ut än innan du började. I dessa fall skyller vi oftast på dåliga produkter och visst är det så i vissa fall, men många gånger hänger det på teknik (läs mer om det här). Här tar du bara flytande foundation på en tops och rullar bort “raset” under ögat. På så sätt suger du upp skuggan med ena sidan, samtidigt som du rullar på ny fin foundation med den andra sidan. Känner du att detta är ett väldigt vanligt problem så skulle jag rekommendera att inte applicera foundation under ögonen förrän du är klar med din ögonmakeup, då vet du att slutresultatet alltid blir rent och snyggt!

 

Concealer som kryper

Efter halva dagen upptäcker du att din concealer ligger i snygga veck under ögonen. Fokus har plötsligt hamnat på det problemområde du så fint försökt dölja på morgonen. Vi räddar detta snabbt genom att dutta ögonkräm på toppen av pekfingret för att sedan gå in och klappa ut linjerna tills concealern är på plats igen. Det är viktigt att inte dra i den tunna huden runt ögonen så tänk på att använda en lätt hand och klappa. När du mjukat upp concealern och allt ser slätt och fint ut igen kan du passa på att ta bort lite överflöd. Krypande concealer beror nämligen ofta på att man använt för mycket produkt, prova att ta mindre nästa gång men återkommer problemet, byt concealer!

 

Rougekatastrof

Det är så lätt hänt, du har fått för mycket rouge i penseln och ju mer du försöker tona ut rougen desto mer produkt appliceras och påskkinden är ett faktum. Ta det lugnt, fram med ett neutralt puder eller en puderfoundation. Använd puderborsten och svep över ett tunt lager för att neutralisera, funkar varje gång. Till nästa gång är mitt tips att bara ta rouge på ena sidan penseln för att sedan sudda med den andra sidan, då minimerar vi risk för överflöd.

 

Ofrivillig läpplinje

Detta är verkligen inte vackert, du har ätit, druckit och pratat och läppstiftet/glanset har hamnat som en markant linje runt munnen medan resten av läppen är osminkad. Tack och lov fixar vi detta snabbt genom att applicera lite glans eller ett läppbalsam på läppen för att sedan gnugga läpparna mot varandra tills färgen löst sig. Stryk sedan med pekfingret ut färgen så att den fördelas jämt och snyggt över hela läppen. För att förhindra detta problem i en framtid, applicera läppenna som en grund över hela läppen.

 

Läppstiftkladd

När vi för en gångs skull ska göra oss till och väljer riktigt mörka eller röda läpptoner, det är då vi råkar smeta ut. Pigmentstarka läppstift känns förödande att rätta till men ta det bara lugnt även här tar vi till vårt kända foundationtrix. Lite foundation på en tops löser upp läppstiftet samtidigt som det täcker eventuella färgrester och efterlämnar ren perfektion. Du är åter redo att rocka de färgstarka läpptrender vi ser på catwalken.

 

Hoppas detta var till nytta och att du nu kan känna dig lugn när missarna uppstår. Har du något grymt tips på hur du räddar missarna så får du gärna dela med dig.

Fem grymma skönhetsprodukter under 100- lappen

Är det så att dyrast alltid måste vara bäst, nej absolut inte. Visst är det så att många riktigt bra och effektiva skönhetsprodukter innehåller fina och dyra råvaror som är en av anledningarna till att priset går upp. Men visst betalar vi också för den lyxiga förpackningen och det fina varumärkesnamnet.

Det finns många billiga guldkorn därute, man får bara leta lite. Här kommer fem höjdare under 100-lappen.

 

1. Mandelolja Apoteket 52 kr 

Mandelolja är en riktigt underbar produkt som har flera effektiva användningsområden.  Först och främst är den perfekt till torr hy, jag använder den under vinterhalvåret på hela kroppen. Mandeloljan är dessutom supereffektiv till att ta bort makeupen med. Fett löser fett och här försvinner verkligen all.  Sist men inte minst är det en perfekt produkt till nagelbanden. Oljan mjukar upp torra och sköra nagelband och gör samtidigt nageln mer elasticitet.

 

 

2. Kicks Lip Liner 79kr 

Kosmetikkedjan Kicks har börjat lansera allt fler egna produkter. Däribland en fantastiskt bra läppenna som kommer i tre olika nyanser. Pennan är precis som jag vill ha den, lagom mjuk utan att vara det minsta kladdig. Det vill säga att den lätt går att använda över hela läppen för ett mattare och mer hållbart resultat. Pennan har fin pigmentering och fäster på såväl mjuka som torra och flagnande läppar. Enda nackdelen är att de bara finns i tre färger men förhoppningsvis kommer det fler.

 

 

3. Isa Dora Eye Primer 99kr 

Denna ögonprimer är tunn och fin i konsistensen och mycket lätt att applicera. Ser både till att ögonskuggan sitter som berget och lyfter dessutom fram skuggans maximal intensitet. Förutom att den gör ett perfekt fixerande jobb fungerar denna ögonprimer även återfuktande och mjukgörande vilket såklart är ett stort plus. 

 

 

4. Dove Summer Glow 54kr 

Detta är i mitt tycke en riktigt bra busprodukt. Krämen är lättapplicerad och ger endast gradvis med färg varför resultatet verkligen ser naturligt och fint ut. Samtidigt som krämen ger en solkysst fuskbränna får du dessutom  en mjukgörande och fuktgivande effekt. Perfekt denna årstid innan likblekheten försvunnit. Läs gärna mer om brun utan solprodukter här.

 

 

5. Maybelline Dr Rescue Top Coat Gel 50 kr 

Jag har faktiskt själv inte hunnit prova denna produkt ännu men jag blev så såld när jag läste recensionen om den på Daisy Beauty att jag bara måste dela detta tips. Läs hela recensionen här. Blev du lika såld som jag? Denna blir till att införskaffa i helgen, så upp till bevis….

 

 

Vilken är din bästa budgetpärla? 

 

 

Allt hänger på penseln…

Guide till rätt makeuppensel

Sminkborstar kommer i en uppsjö och jag älskar att testa nya penslar men i slutändan går jag allt som oftast tillbaka till mina redan inarbetade favoriter. Här kommer en liten guide över vilka penslar du ska satsa på, hur de fungerar och vad du ska tänka när du ska ut och handla.

 

Äkta hår eller syntet:

När du ska köpa makeuppenslar ska du tänka på att välja borste efter användningsområde och funktion. Välj en pensel med äkta hår gärna av ponny eller get (där man inte dödar djuret utan endast klipper pälsen) till torra produkter såsom puder, rouge eller skuggor. Håret i dessa penslar har en förmåga att fånga upp sminkprodukten i penseln utan att gå in i hårstråt för att sedan släppa av produkten utan spill. Penslar gjorda av äkta hår är något dyrare men sköter du dom rätt så håller dom en livstid, så i slutändan kan det vara klokt att investera i riktigt bra verktyg.

Till läppar eller fetare produkter bör man välja en pensel med ”fetare” hinna på hårstråt, exempelvis en som är tillverkad av sabelhår. Detta gör vi för att produkten inte ska fastna för mycket i håret på penseln. För ett billigare alternativ så fungerar även syntetpenslar jättebra till just krämprodukter dvs. läppstift, glans, krämrouge, flytande foundations och så vidare.

Penslarna jag inte vill vara utan:

Puderborste:

En puderborste är ofta stor och relativt mjuk i håret. Storleken beror på att den ska täcka det parti du vill fixera, exempelvis panna, kind eller haka så att du i så få svep som möjligt ska kunna applicera ditt puder. Tänk på att borsten inte ska vara för fluffig eller rund i formen då det är svårt att komma åt partier under ögonen eller längs näsvingarna.  Jag föredrar därför en lite plattare pensel med rundade kanter.

 

 

Rougeborste:

Många rougeborstar på marknaden är helt runda i formen. Denna form på rougeborste är något jag inte alls gillar då jag gärna även vill kunna korrigera med en rougeborste. För att kunna göra detta krävs en plattare variant så att inte din produkt hamnar över för stora delar av ansiktet utan att du faktiskt kan precisera vart du vill lägga din skuggning. En annan fördel när du har två sidor på din rougeborste är att du kan applicera rougen med den ena sidan för att sedan vända på borsten och sudda ut färgen med den rena sidan. På så sätt minimeras problemet att det hela tiden adderas färg vilket leder till att det lätt kan bli för mycket. Tips om rougeteknik kan du läsa mer om här.

 

Foundationpensel: 

En  foundationpensel är med fördel gjord av syntet. Detta dels för att syntethåret har en glattare yta vilket gör att den inte suger in produkten i strået på samma sätt som en naturhårsborste och dels för att vi kan använda tuffare rengöring som inte förstör borsten vilket gör att vi enklare kan göra ren penseln. Titta bara så att håren i borsten sitter tätt och att det inte lossnar hår när du penslar med den. Läs mer om hur du applicerar din foundation här.

 

 

Concealerpensel: 

En concealerpensel är egentligen samma sak som en förkrympt foundationpensel. Även denna variant föredrar jag därför i syntet och fungerar på precis samma sätt. Tänk på att penseln ska vara platt i formen med rundade sidor så att du lätt kan komma åt under ögonen och runt näsvingar mm. En concealerpensel passar även perfekt till att applicera cremeögonskuggor med eller till att fästa glitter. Väljer du mellan att köpa en foundationpensel eller en concealerpensel skulle jag faktiskt välja den sistnämnda. Med denna kommer du åt överallt och kan även användas till större partier även om det blir lite fler appliceringsdrag.

 

Brynborste:

Brynborstar kommer i lite olika former med de allra flesta är ganska tunna i formen och har ett hårdare borst, vilket jag anser vara fördelaktigt. Om penseln har mjuka och lite längre strån är det mycket svårare att fästa brynfärgen och du får jobba mer. Allra bäst tycker jag om de penslar som har korta och hårda strån (dock ej plastiga) och är snedklippta. Den sneda ytan gör att du lättare kan skapa form och lyft till ögat.

 

Ögonpensel:

Här finns det en uppsjö olika modeller att välja mellan och smaken är som baken. Viktigast med ögonpenslar är att de inte är alldeles för mjuka och böjbara utan har lite motstånd i borsten. Storleken spelar egentligen inte någon större roll men jag gillar när dom inte är för små. Små ögonpenslar gör att appliceringen kan upplevas lite duttig varför de inte faller mig i smaken. En platt och lite hårdare ögonpensel är främst tänkt att maximera och fästa en färg på ett större parti varför man arbetar i klappande rörelser. Du pressar alltså in skuggan med denna, inte suddar. Börjar du sudda separeras de kompakta stråna och hälften av ögonskuggan kommer hamna under ögat.

 

Blendborste:

Min absoluta favorit i penseletuiet! Detta är penseln som skapar perfekt utsuddade inramningar, färgövergångar som knappt kan anas och skira former. Du kan knappast misslyckas med en bra blendborste i din hand bara du bara låter penseln göra jobbet. Välj en så spetsig variant som möjligt och även en riktigt mjuk sådan. Låt den vandra i globlinjen likt en vindrutetorkare och du är hemma. Vill du skapa skarpa och grafiska linjer är det dock inte denna pensel du ska välja.

 

Liten blendborste: 

Detta är nästan som en mix mellan en vanlig ögonpensel och en blendborste. Formen är som en blendborste rund och spetsig men hårstråt är hårdare med kortare spröt. Denna modell sätter därför mycket mer färg än en blendborste samtidigt som den går perfekt att sudda med. Tänk på att inte lägga något tryck på penseln utan att låta spetsen göra jobbet.

 

Läppensel:

En läppensel kan fördelaktligen vara av syntethår. Detta då färgen från exempelvis ett rött läppstift  gärna suger in i ett naturhår och kan vara svår att få bort vid rengöring utan att penseln tappar form och struktur. Läppenseln ska inte ha för långa spröt samtidigt som den ska vara följsam. Se till att den inte är för mjuk då du vill kunna skapa snygga rena och raka läppkonturer.

 

Brun utan sol – så fungerar det

I väntan på sommaren

Blekare än blekast och allmänt torr och fnasig, låter varken särskilt spännande eller ett mista uns sexigt. Nej, så här års känner jag mig nästan lite lätt genomskinlig i huden och det sista jag vill göra är att prova bikini inför sommarsäsongen som är på relativt snar ingång. Om det inte ska bli vassen i år så får min räddning bli att införskaffa en BUS (Brun utan sol), och det omgående. Idag tänkte jag reda ut begreppet Brun utan sol, vad är det och hur fungerar det egentligen?

DHA – 

Det verksamma ämnet i brun utan solprodukter heter DHA – Dihydroxi-aceton och utvinns ur sockerrör. Ämnet är naturligt och helt ofarligt för huden.

Kemisk reaktion

I hudens yttersta lager bildas en kemisk reaktion mellan DHA och hudens protein (aminosyrorna i proteinet) varpå en brun färg relativt omgående kan skönjas. När keratinet (hudens protein) reagerar med DHA uppstår ofta en sötstark doft, det är alltså inte produkten i sig som doftar utan reaktionen i huden.

Hållbarhet

Normalt håller en brun utan sol behandling i 3-5 dagar. Hållbarheten beror delvis på hur bra du grundat huden innan behandlingen och även hur du nöter bort yttersta hudlagret till vardags. Använder du exempelvis AHA, peelingprodukter eller tighta jeans försvinner din nyvunna fuskbränna snabbare.

Färg:

Förr drog de allra flesta brun utan solprodukter åt det något mer orangea hållet vilket inte såg helt naturligt ut. Detta beror på att i en basisk lösning får reaktionen en orange ton medan färgen blir brunare i en sur lösning. Med kännedom om detta har de flesta av dagens skönhetsföretag hittat en lösning på hur de kan framställa en perfekt naturligt solbränd nyans varför det bara är att testa sig fram till en som passar just dig.

 

Nu vet du allt om kemin kring brun utan sol. Imorgon går vi igenom vad du ska tänka på för att få ett så jämnt och snyggt resultat som möjligt så stay tuned…..

Page 1 of 212