En bröllops saga…

Det är den 6:e juni, Sveriges nationaldag och idag även dagen med stort D, dagen för Moa och Andreas bröllop. 08:30 befinner jag mig på Hornsbergsstrand , makeupväskan fullpackad och penslarna tvättade. Inne i lägenheten väntar en förväntansfull men lugn och lycklig blivande brud.

Såklart har Andreas ett kamerateam på plats och efter ett snabbt informationsmöte var vi alla laddade att börja jobba. Tillsammans med fantastiskt duktiga frisören Cecilia Wallon varvade vi hår och makeupfix med att försöka serva den inte alls krävande utan helt ljuvliga bruden.

 

Dagen till ära blev det skimrande champagnetoner som mixades med en mustig bordeaux på ögonen. Känslan som skulle återges var skir men lyxig elegans och jag ville att hon skulle glänsa som den stjärna hon är.  För att skapa liv och intensitet ramades ögonen in med en tunn svart eyeliner och övre vattenlinjen målades svart av kajal.

 

Till kinden valde jag att arbeta med en varm rosa persikoton. En mjuk spridning fick ge friskhet till en i övrigt formkorrigerad helhet.

 

Till läppen valdes en rosabeige penna som gav form och färg till hela läppen. Därefter sattes ett något kallare läppstift i samma färgskala för att främst ge lite fukt till läppen.

 

13.00 Vigsel i storslagna Katarina kyrka på södermalm i Stockholm. Blomsterflickor och tärnor gick en och en i sakta mak nerför den långa altargången för att slutligen ge plats åt den magiskt vackra bruden. Till underbar skönsång skred Moa in och efter en enda blick svämmade tårarna över och kyrkan fylldes av varm kärlek. Hela cermonin var magisk, vacker sång blandades med djupa ord och hjärtliga skratt. Kanske enda gången jag får höra en präst som ger rådet; ha mycket sex….

 

Efter vigseln bar det av till Hagaparken där paret skulle fotograferas i Ekopaveljongen. Enda problemet var att där hade ett stort gäng nationalfirare (iklädda medeltidsdräkter) picknick. Snälla som de var makade de dock ihop sig och vi fick plats för fotografering. Blåsigt som synden men ett perfekt fotoväder, det vill säga klart, lagom molnigt och utan starkt solsken.

 

18:30 Fest i Lavallhallen, vilken häftig lokal. En glastrappa i olika etapper ledde oss ner till den vackert smyckade middagssalen, gamerummet, videohälsningsrummet, fotobåset och såklart även dansgolvet. Vilken fest, middag med fantastiska tal, enastående uppträdanden och många roliga överraskningar. Jag tänker inte avslöja alla spännande överraskningar som tog form under kvällen men Moas egenskrivna sång till Andreas var makalöst vacker. Det faktum att jag inte var i säng före 03:30 ger också en liten hint om vilken grym fest som anordnats ;)

 

 

 

 

Bröllopsyra…

 

Att göra brud är en fantastisk ära. Att få dela denna underbara och enormt viktiga dag och dessutom få se alla laddade känslor på första parkett är näst intill obeskrivbart. När brudparet dessutom består av några av dina närmaste och käraste vänner förstår ni alla att denna stund blir helt magisk. Och magiskt är faktiskt det ord som allra bäst beskriver det helt sagolika bröllop som i helgen stod mellan Andreas Segerfeldt och Moa Gagnert.  Vilket par, vilket bröllop och vilken fest!

Imorgon får ni höra hela bröllopsäventyret och se lite underbara bilder på den vackra bruden och såklart även mer make och hår så STAY TUNED…

Bröllopsyra…

En av de saker jag saknar från att arbeta på en salong är att sminka brudar. På lagom nivå ska tilläggas, jag minns när jag för hundra år sedan jobbade på strandvägen och gjorde brudar varje helg från mars till oktober. Det kanske var lite väl ofta men det är bara så fantastiskt att få vara en del av denna viktiga och lyckliga dag i någons liv. Visst händer det fortfarande att jag får det hedrande uppdraget och det är så underbart.

Detta bröllop var för mig lite extra härligt att vara en del av då brudgummen är min fina kusin Axel. Hans vackra brud Johanna var nog en av de coolaste brudar jag haft hand och totala motsatsen till en bridezilla.

Bröllopet ägde rum i Uppsala så jag tog tåget upp och strosade sedan genom denna vackra stad bort till Hairteam där Johanna fick håret uppsatt. Hairteam är en fantastisk frisörsalong. Inte bara det att dom som jobbar där är enormt duktiga för det är dom men atmosfären och personligheterna gör stället magiskt. Johanna var redan klar när jag kom så jag hann bara byta några ord med tjejerna på salongen för att sedan gå till hotell villa Anna där sminkning skulle ske.

Vi hade träffats några veckor innan bröllopet för att gå igenom detaljer såsom klänning, smycken, bukett, hår och viktigast av allt hur hon ser ut en vanlig dag. Det är kanske en av de viktigaste detaljerna att tänka på vid en brudsminkning, så hon känner igen sig själv. Denna dag är nämligen inte en “gör om mig” dag utan en “lyft fram det vackraste jaget” dag. Johanna sminkar sig knappt till vardags, hon är en sportig tjej som vill att det ska gå snabbt och lätt på morgonen. Nu har hon dessutom varit mammaledig så makeupen har varit lite obefintlig på senare tid så att säga. Vi kom därför fram till en klassisk, stilren och jordnära look där matta toner utgör grunden för att skapa skir elegans.

För att lyfta fram och förstora ögat använde jag en ljus lätt skimrande vitrosa skugga (jetsetter – pürminerals) i ögonvrån och ut på 2/3 av ögonlocket. Sedan valde jag en rosa beige (just bare – Trucco) i globlinjen för att skapa djup och lyft till ögat. Yttre ögonvrån formades in och upp mot globlinjen med en mörk bordeaux skugga (mac – cool palette)  detta för att skapa intensitet. Tunn svart kajal som fransförstärkare och mycket mascara. Jag fäste även några enstaka fransar för att få ett extra lyft i ytterkant.

På läpparna la jag ett beigerosa läppstift (Ketu- Tromborg).

Tärnan och systern Katarina bar en marinblå spetsklänning så till detta valde jag att lägga en mjukare sotning i varma bruna toner (Classical Beauty Pürminerals) tunn svart eyeliner (face stockholm), varm koralltonad rouge (coy – pür) och matt kall rosa läpp (penna babydoll Trucco, stift smashbox).

Ett magiskt vinterbröllop där värme och kärlek fyllde domkyrkan medan stora vita snöflingor virvlade utanför, helt perfekt med andra ord.