Fylligare läpp utan ingrepp..

Plump up the Volume..

Drömmen om vackert fylliga läppar är stor hos de flesta och idag är det inte många som höjer på ögonbrynen när det talas om läppförstoring som görs på lunchrasten. Måste man verkligen ta hjälp av kirurgi för att se några resultat är en fråga många ställer sig, inte alls är mitt svar. Idag har läppglans med plumpingeffekt utvecklats och det finns många bra alternativ utan några som helst ingrepp. Jag reder ut hur en produkt med plumpingeffekt fungerar och jämför olika sorters plumpingmetoder.

Retande reaktion: 

För att få en omedelbar plumpingeffekt tillsätts ingredienser som irriterar den tunna huden på läppen vilket resulterar i en mindre inflammatorisk reaktion. När detta sker vidgas blodkärlen och en lättare svullnad uppstår vilket får läpparna att både se rödare och fylligare ut. Några av de allra mest förekommande ingredienser som retar läppen är kanel, koffein, chili och pepparmint.

Fördelen med denna plumpingvariant är att du ser ett resultat direkt och att det bara är att applicera ett lager till när effekten avtagit vilket sker någon gång samma dag.

Nackdelen är utan tvekan att reaktionen i läppen oftast upplevs som en stickande, lätt brännande eller kliande känsla som vissa kan uppleva som obehaglig. Det finns även en liten allergirisk då produkten innehåller många retande ingredienser. Personer med känslig hy som ofta reagerar på hudvård bör testa bakom örat eller i armvecket först.

Mitt tips: Smashbox O-Plump Intuitive Lip Plumper

Ljusreflektion:

Vissa plumpingprodukter innehåller lite färre retande ämnen och har istället tillförts med ljusreflekterande egenskaper. Ett glans med skimmer, glitter eller andra
ljusreflekterande egenskaper gör att dina läppar ser kosmetiskt fylligare ut. Även om effekten inte är lika påtaglig som en retande plumper är detta en helt smärtfri variant.

Mitt tips: ModelCo Lip Plumper Hydra Lip Therapy

Långsiktigt plumpingeffekt:

Vissa så kallade plumpers retar inte alls läppen utan arbetar istället med att binda vattenmollekyler till huden på läppen. Sakta och succesivt ökar läppens volym alltså genom ökad vattenmängd.

Fördelar med denna typ av plumpingeffekt är att den varken känns eller är det minsta “farlig” för huden. Istället ser du ofta att läppen inte bara blir fylligare utan  även får en bättre kondition på köpet. 

Nackdelen är att det tar lång tid att se något resultat. Ofta tar det minst 30 dagar innan man nått önskad plumpingeffekt och det är viktigt att dagligen använda läpprodukten för att inte vattennivån ska börja sina. Inget för den med kort tålamod men tänker du långsiktigt så får du ofta mer volym än med en retande effekt.

Mitt tips: Pürminerals Chateau Kisses Lip-Plumping Lipgloss

Hoppas du hittade någon variant som du tror kan passa dig och ditt behov.