Nu och då…

Photo: dev.goenginemedia.com

Söndag, regnet smattrar ner utanför fönstret och idag har vi ställt om klockorna till sommartid. Kanske inte de mest optimala omständigheter att längta efter att montera upp studsmattan och plocka fram utemöbler men just nu känner jag att våren är på ingång.

För några veckor sedan höll jag en trendföreläsning för ett hundratal personer och har under ett gäng veckor djupdykt i både vilka trender vi ser och vart vi tar inspirationen till dessa ifrån. Dessa tillfällen får mig alltid att tänka till och reflektera lite extra. En av de trender vi tar stor inspiration ifrån denna säsong är alla de härligt färgade eyeliners à la Dior eller Fendi som vi ser salongsanpassas överallt just nu.

Jag tänker genast tillbaka till när sminkvarumärket Trucco lanserade kollektionen Dollface, se bild ovan. Inte helt olikt vårens alla makeuper som huserar på olika makeupartisters instagramkonton eller hur. Men visst är det väl så att även om vi sett och arbetat med mer eller mindre samma look tidigare så gör vi ju alltid en ny och mer dagsfärsk tolkning. Färgade eyeliners är dessutom en look som känns både spännande, intensiv och tilltalande på samma gång så jag tillhör absolut den skara som gärna gör varianter om och om igen.

Kommer ni ihåg Dollface?