Bryn efter ansiktsform

Så formar du dina bryn bäst

Förra veckan gick jag igenom lite tips och trix över hur du på ett enkelt sätt formar dina bryn.  Läs mer om det här. Idag tänker jag utveckla detta ytterligare.  Ögonbrynen är nämligen så individuellt formade att precis som din frisyr bör dom anpassas efter ansiktsform för att lyfta ditt utseende maximalt. Här kommer lite tips över hur du bäst formar dina bryn efter just din ansiktsform.

 

Oval ansiktsform:

Den i andra ord perfekta ansiktsformen. Vi brukar jämföra formen med ett upponervänt ägg. Mjuk ansiktsform som går ut vid kindbenet för att sedan smalna av vid käklinje och haka. Till denna ansiktsform vill vi ha det klassiskt perfekta ögonbrynet som har en mjuk bågform och lagom lyft. Läs mer här.

 

Rektangulär/Lång ansiktsform

Detta är vår vanligaste ansiktsform. Karaktäristiskt för denna ansiktsform är att linjen mellan tinningen och käklinjen är relativt rak samt att längden på ansiktet är normal till lång. Här är det viktigt att inte lyfta brynets vinkel ytterligare då ansiktet på så sätt upplevs ännu längre och smalare. Håll istället en lägre och något “rakare” bågform där vinkeln är lätt rundad, detta för att mjuka upp de i övrigt raka formerna i ansiktet.

 

Rund ansiktsform:

Detta är ansiktsformen många tror sig ha men som inte alls stämmer. En rund ansiktsform är nästan lika bred som den är lång och har mjuka rundade kanter. Att ha en rund ansiktsform har absolut inget med övrig kroppsform att göra, dvs om du är smal eller rund. Till en rund ansiktsform passar ett något mer vinklat och lite kortare bryn allra bäst. Tänk på att kanta (rakare linjer) till brynet och att vinkeln hamnar på 2/3 av ögat och inte på mitten. Ett runt bryn gör nämligen att man ser lätt förvånad ut, något som kanske känns mindre lockande. Lyft upp brynets ytterkant så att formen inte sluttar för mycket och får ögat att se nedåtgående ut. Om brynet är långt så korta av det något i ytterkant, detta för att inte bredda ansiktet ytterligare.

 

Fyrkantig ansiktsform:

En fyrkantig ansiktsform har stora liknelser med ett rektangulärt ansikte. Även här ser vi en rakare linje mellan tinning och käklinje men till skillnad kan vi här konstatera att ansiktet är litet, dvs kort. Här vill vi därför förlänga ansiktet vilket vi gör genom att lyfta och höja vinkeln på brynet. Håll en mjukt rundad form och se till att behålla ytterkantens hela längd.

 

Triangelformad/ diamantformd ansiktsform:

Karaktäristiskt för denna ansiktsform är att man är bredast över tinningen och smalast vid hakan. Här är det viktigt att lyfta/höja brynet för att smalna av och förlänga ansiktet uppåt. En mjuk bågform tar udden av vinklarna i ansiktet vilket är att föredra.

 

Hjärtformad ansiktsform:

Detta är en kombination av ett runt och ett triangelformat ansikte. Bredaste partiet ligger över pannan och kindbenen medan hakpartiet är smalt och spetsigt. Formen på ansiktet är till skillnad från en triangel rundare och bredare över kindpartiet varför det är viktigt att hålla en mer vinklad form på brynet. Lyft vinkeln men håll raka skarpa linjer så att ansiktet förlängs och bryter dess i övrigt runda drag. Korta av brynets längd för att smalna av kindpartiet något.

 

Hoppas att detta var till hjälp och att du nu har full koll på hur dina bryn höja din helhetslook ytterligare.