Guide i BUS djungeln..

Hela veckan har jag tillägnat BUS – Brun-utan-sol. Vi har nu gått igenom vad det är och hur det fungerar och även hur du preppar huden för att minimera risken för fläckar och flammighet. Nu när du kan du allt om hur du får den perfekta BUS effekten är det bara valet av BUS produkt kvar att välja; mousse, gel, creme eller sprayform. Variationen är stor och i slutändan handlar allt om vilket behov just du har och vad du gillar bäst. Här kommer en liten guide över hur de olika produkterna fungerar, sedan är det bara att välja den du tror passar dig bäst.

Gél:   

En brun-utan-sol i geléform har en lätt och fuktgivande konsistens. Passar bäst för normal till fetare hudtyper då den innehåller mycket fukt men ingen fettdel. Den smälter fint in i huden och absorberas relativt snabbt vilket betyder att torktiden inte är lika lång som hos en kräm men också att du måste ha koll på vart du har applicerat.

 

Mousse:    

Påminner till viss del om en gel genom att båda har en lättare konsistens. En mousse är luftig och enkel att applicera då den smälter in i huden relativt fort samtidigt är de ofta tonande vilket gör att du ser exakt vart du applicerat produkten. Nackdelen med en mousse är att många faidar bort ojämt vilket gör att en viss flammighet kan uppstå när produkten sakta börjar försvinna.

 

Kräm/Lotion:     

För en nybörjare är en kräm eller lotion det absolut enklaste alternativet att börja med. Enkel att applicera men har lång torktid så ge den tid. Perfekt till en torrare hudtyp då du både får ett solkysst och återfuktat resultat. För er som inte vill ha mycket effekt alls finns det även krämer som successivt arbetar upp en nyans, alltså en dagkräm med lite BUS effekt. Fördelen med detta är att det är svårt att misslyckas, det luktar mindre och det torkar omgående. Nackdelen är att det tar flera dagar innan du nått maximal effekt.

 

Spray:      

En spray är snabbapplicerad och torktiden minimal, däremot är den svår att hantera. Här krävs en säker hand eller någon som kan hjälpa dig. Det gäller att ha koll på vart man sprayat och hålla en jämn applicering på lagom avstånd. Kommer man för nära eller sprayar för mycket känns huden fuktig och då finns stor risk för fläckar. Tänk även på vart du står när du sprayar, omgivningen får nämligen lätt en beskärd del.

 

Vilke BUS gillar du bäst?