Färga bryn…

Brynen både formar och sätter identitet till ditt ansikte varför de är oerhört viktiga för oss. Sommaren närmar sig och visst är det skönt att slippa tänka på smink och ändå känna sig klädd och representabel. I helgen hade vi underbara vänner på besök och det blev brynfärg på samtliga vilket gav mig inspiration, så här kommer nu en liten brynfärgnings guide.

 

Brynfärgning, steg för steg:

 

1. Plocka fram

Förbered genom att ta fram alla produkter du behöver till behandlingen:

  • Pads
  • Brynfärg
  • Väteperoxid 3%
  • Skål
  • Orangepinne

 

2. Ta bort allt smink

Första steget är att ta bort eventuellt smink på och runt brynpartiet. Använder du en oljebaserad remover är det bra att ta en torr pads och torka rent och torrt innan du börjar färga.

 

3. Blanda färgen

När du ska blanda din färg så pressar du ut ca 1cm färg i en glasskål (så att den inte färgar skålen) och rör i färgen innan du tillsätter väteperoxid, detta gör du för att det ska komma in syre i färgen. Då blandar sig färgen mycket lättare med väten utan att det bildas klumpar. Droppa sedan i ca 7 droppar väteperoxid och rör till en jämn smet, ska vara mjuk och lättapplicerad utan att vara för rinnig i  konsistensen.

 

3. Applicera 

Börja alltid med att applicera din brynfärg i ytterkant av brynet. Detta gör vi på grund av att du oftast har ett glesare bryn i ytterkant. För att få en jämn färgton över hela brynet bör du därför börja längst ut och gå inåt, då hinner färgen verka längre där stråna är glesare och färgtonen blir jämn över hela brynet. Börjar du istället applicera färgen längst in får brynet mest fokus närmast näsan vilket lätt gör att du får en hård eller arg blick. Jag använder orangepinnens platta sida för att få en precis och jämn applicering.

 

4. Form och verkningstid 

Tänk på att applicera färgen lika noga och i samma form som om du skulle sminkat brynet. Detta gör vi på grund av att färgen ofta fastnar lite i huden vilket gör att det inte ser snyggt ut om de är jättekladdigt applicerade.

Verkningstiden beror givetvis på vilken färg du valt och vilket slutresultat du vill ha. Men det är bra att låta färgen sitta mellan 3-5 minuter. Tänk dock på att grått hår har extremt porösa hårstrån vaför de suger åt sig färgen jättesnabbt. I de allra flesta fall gäller det att bara lägga på för att sedan ta bort omgående.

 

5. Ta bort 

Nu är det dags att ta bort färgen. Detta gör du enklas med en fuktig pads. Stryk i hårets riktning, vik och stryk igen. Upprepa med nya pads tills all färg är borta. Ibland kan det ha fastnat lite färg i huden som är svår att få bort. Ingen fara det brukar lossna efter bara någon dag men är det så att du inte kan vänta så kan du alltid köra tandkrämsknepet. Lägg lite tandkräm över det missfärgade partiet och låt verka några minuter. Gnugga sedan med en fuktad pads bort tandkrämen.

 

Sätt fart, nu har du alla tips du behöver för att möta sommaren med perfekt färgade bryn. Imorgon går jag igenom vilka märken som jag tycker fungerar allra bäst.