Steg för steg – gräddig pastell….

ICE ICE BABY

Här kommer en steg för steg till en riktigt glassig look i sommar.

Bas:

Då jag ville arbeta med skira skimrande toner kring ögonen valde jag att lägga en mattare men även inte för täckande foundation. Detta är fördelaktigt för att maximera lystern till ögat och för att skapa ett renare helhetsintryck. Jag valde produkten 4in1 pressed foundation från Pürmineral som lätt sveptes över hela ansiktet.

För att skapa liv och form till ansiktet formade jag in kindbenen samt rundade till panna och käklinje med shading och hihlight från Anastasia Beverly Hills contour kit. 

Ögon:

1. Applicera en cremevit matt skugga  över hela locket upp till globlinjen, detta öppnar upp ögat och förstorar. Jag har använt mig utav skuggan Pick me up i Cool Neutrals palette  från Mac

 

2. I ovankant av globlinjen suddas sedan en turkos lätt skimrande  ögonskugga som går från inre ögonvrån till mitten av globlinjen. Från mitten fortsätter du sedan med en ljusblå ton. Jag har i inre ögonvrån arbetat med skuggan Ice blue från Tromborg för att sedan använda skuggan Creep från Illamasqua. Viktigt är att få ett skirt slutresultat, Till denna look är skarpa linjer ett förbud så faida ut ordentligt med en mjuk blendborste.

 

3. I nedre fransraden tonas en rosa hologramskugga angelface   från Trucco in, gå från inre ögonvrån ut till mitten av ögat . Från mitten av nedre fransraden och ut till yttre ögonvrån suddas skuggan Must have in från Makeupstore, även här används en mjuk blendborste.

 

4. För att fånga upp den varma glöd jag satte i ytterkant av nedre fransraden använder jag samma skugga/rouge även till kindpartiet. På så sätt skapas mer reflektion och liv till helheten.

 

5. Rama in och definiera fransarna med en intensiv och bra mascara. Jag har använt Big Look från Pürminerals.

 

6. Då det händer så mycket på ögonen väljer jag att använda en neutral läppenna på hela läppen. Jag väljer att arbeta med en läppenna för att få ett matt slutresultat, detta då jag vill att ögonen ska stå i fokus och glänsa maximalt. Pennan jag har använt heter Perfect Nude och kommer från Too faced.

 

Hoppas ni gillade min mintkreation. . Hur ser din vision i pastelldrömmar ut?