Sommartid även i necessären…

Våren är här på allvar och det är dags att byta ut delar av sminkutrustningen i allas våra necessärer. Precis som klockan har sommar och vintertid, har vi det också på skönhetssidan. Nu vill vi inte längre se tunga, matta makeuper på gatorna utan vill med lätthet gå sommaren tillmötes i en fräsch sommarlook fylld av lyster som strålar. Det är dags att byta ut vinternecessären mot en sommarvariant. Här är de produkter du ska se över:

 

Plocka undan Nattkräm – Plocka fram Serum

Nattkräm i all ära, jag är själv en torris men med sommaren kommer fuktigare luft vilket betyder mer fukt till hyn. Använd istället ett serum som slussar mer fukt ännu djupare ner i huden för att återfukta. På så sätt får du fin lyster och god elasticitet utan att huden känns tung och fet.

Jag älskar: Comfort Zone Skin Regimen Hydra-Pro Booster

 

Plocka undan Foundation – Plocka fram BB-cream

En foundation är alltid mer tung och täckande än en BB-cream varför huden får mer lyster, fukt och transparens med ett lättare val. Dessutom innehåller en BB-cream skydd till huden i form av solskydd (SPF) något som är ett måste i vårsolens starka strålar. Känner du trots allt att en BB-cream ger för lite täckning för ditt behov, satsa då på en CC-cream. Mer täckning men fortfarande med närande och hudvårdande ingredienser och faktiskt ännu mer solskydd.

Jag älskar:Smashbox Camera ready BB Cream

 

Plocka undan Puder – Plocka fram Highlight

Under sol- och sommarhalvåret vill vi ha lyster! Puder känns lätt kakigt och livlöst varför vi istället väljer att ta fram en highlight. Applicera på partier som kindbenen, ögonlocken, nyckelbenen och på kurvan av bysten för att förstora och ge form. En highligher piggar upp och ger liv åt den enklaste makeup men tänk på att endast applicera på de partier du vill framhäva.

Jag älskar: Mac Strobe Cream

 

Plocka undan Puderrouge – Plocka fram Krämrouge

En puderrouge är ack så användbar och fin men när du i övrigt har en mer fuktgivande yta att arbeta på (dvs kanske en helt ren hudyta utan underlag eller en lättare BB-cream) är det så mycket smidigare att applicera en krämrouge. En krämrouge smälter fint in i huden och går lätt från att vara kraftfull till skir genom bara några svepande rörelser med fingret. Enkelt, smidigt och så fint!

Jag älskar: Pürminerals Château Cheeks cream blush – Coy

 

Plocka undan Mascara – Plocka fram Vattenfast Mascara

Sommarsäsongen innebär sol och bad vilket gör att vi ofta väljer bort makeup helt. Mascaran är dock många kvinnors allra bästa vän och då är ett vattenfast alternativ den perfekta lösningen. På så sätt kan du ha intensivt svarta och förföriskt långa fransar även på badstranden. Se bara till att ha en bra rengöring hemma så att du lätt kan tvätta av den till natten.

Jag älskar: Pürminerals Big Look Waterproof Mascara

 

Plocka undan Läppstift – Plocka fram Läppbalsam med färg

Få bort trötta vintertorra flagnande läppar med ett mjukgörande läppbalsam med färg. Lättapplicerade och vårdande läppbalsam som ger lite färg är en perfekt produkt under sommaren när du bara vill ha en touch av färg på läppen.

Jag älskar: Crazy Rumors Läppbalsam Hibiskiss