Steg för steg till en riktig partylook

Till denna härligt klassiska fredagsfavorit krävs en bra mix mellan skimmer och matta toner.

Underlag:

Jag har till denna look valt att arbeta med en flytande foundation Studio Face and Body från Mac, denna har lätt till medelhög täckning och efterlämnar en silkeslen perfekt yta. Jag har arbetat i tunna lager för att fräknarna ska få lysa igenom och ge liv till ett så vackert våransikte.

 

Korrigering:

Till denna look där det händer mycket både på ögon som läpp har jag valt att korrigera något mindre. Jag vill givetvis forma in ansiktet något och skulptera fram kindbenen men inte lägga någon större tyngd vid detta element. Jag har valt att använda ögonskuggan fairy från Tromborg för att smalna av i nederkant av kindbenen, på sidan av pannan och lätt över käklinjen.

 

Ögon: 

1. Börja med att fukta en ögonpensel i ljummet vatten (fuktig, ej blöt), arbeta sedan in den lösa ögonskuggan Beige Gold från Nouba i penseln. När skuggan är krämig, på gränsen till grynig applicerar du den över 3/4 av hela locket men ej högre upp än till globlinjen. I inre ögonvrån lägger du lite extra skugga, detta för att öppna upp och förstora ögat maximalt.

 

2. I globlinjen väljer du en matt beigerosa ton några steg mörkare än hudtonen, jag har arbetat med en  gammal goding Just Bare från Trucco. Denna appliceras och faidas ut ordentligt med en bra och mjuk blendborste för att få en fin och skir spridning. Ni vet hur jag avskyr kantiga inramningar. Låt penseln göra jobbet, det behövs knappt något tryck.

 

3. I ytterkant av ögat (sista lilla fjärdedelen) har jag ramat in ögat med en  djup matt bordeauxton After Dusk från Mac cool neutrals palett. Denna har jag lagt som en kil in mot ögat i ytterkant och sedan suddat upp mot globlinjen som en hästsko. Samma skugga använder jag även under hela nedre fransraden för att insensifiera helhetsintrycket något.

 

4. Eyeliner appliceras i en tunn lätt vingad och följsam linje. Jag vill med denna framförallt skapa kontrast till mitt ljusa skimrande lock så att blicken får maximal intensitet utan att se tung ut och då är det viktigt att inte eyelinern tar över. Jag har använt en eyeliner i tuschform från Pürminerals vilket gör den mycket lättapplicerad och sedan förstärkt fransarnas svärta med ett lager av en volymmascara Big Look även den från Pürminerals.

 

 

 

 

5. Läpparna skulle egentligen kunna vara i allt från helt neutrala till maximalt röda när det kommer till denna look. Allt passar precis lika bra men som ni redan förstått valde jag att gå all in denna gång och körde en djupt röd och maximalt kvinnlig effekt. För att hålla rena linjer som minimerar risken att flyta ut valde jag att enbart arbeta med en mjuk och balanserad läppenna över hela läppen. Jag använde nyansen Rebel från Trucco.
Tänk på att lämna sista millimetern för att sedan använda en ren läppensel och skissa in linjen följsamt runt läppen så att linjen både blir rak och ren.

Svårare än så är det inte! Hoppas du gillar den. Ha en underbar lördag och ska ni på fest så kan jag bara rekommendera ;)