Skönhetsmissar – så räddar du dom…

Vi har i flera dagar diskuterat det faktum att vi gärna vill att det ska gå undan. Och fort är bra men ibland kan fort också bli fel och dessa tabbar sinkar oss rejält… Vem har inte lyckats sätta en snygg mascararad på locket eller fått ögonskuggan att rasa. Gått omkring en hel kväll med läppstift på tänderna eller råkat applicera lite mycket rouge så att du fått köra påskkärringlooken mitt i maj. Jag har i alla fall lyckats med allt detta så här kommer mina bästa tips på hur du räddar skönhetstabbarna, lätt och smidigt.

 

Första hjälpen för skönhetsmissarna

 

Mascarakladd 

Du har precis fått till den där perfekt utsuddade globlinjen som så vackert ramar in dina ögon. I kampen mot klockan väntar du inte tills fransarna torkat utan tittar upp för att komma åt underfransarna, det är då det händer. Mascaran sätter en snygg rad precis i globlinjen. Allt är förstört… eller?? Lugn, i detta skede är det viktigt att vänta tills mascaralinjen torkat till ordentligt. Gör dig redo i övrigt (rouge, läppar) och när ögat är torrt tar du en torr tops och skrapar bort mascara prickarna. På så sätt får du färgen att lossna utan att smeta ut och förstöra din fina skuggning. Ibland kan du till och med ta nageln och försiktigt skrapa loss, tänk bara på att vara lätt på handen.

 

Mascaraklumpar

När vi ändå är inne på mascara kommer jag till nästa vanliga tabbe, klumpiga fransar. Det händer ibland när mascaran är ny och din formula är extra fyllig men även när mascaran blivit för gammal är detta ett känt problem som kan uppstå, så kolla utgångsdatum. I vilket fall är det snabbt löst, torka av din mascaraapplikator så att den inte har någon formula på sig. Zick zacka sedan in borsten från fransroten ut tills den släpper från toppen. På så sätt kommer överflödet att fastna på borsten samtidigt som du separerar fransarna.

 

Ögonskuggan rasar

Skuggningen ser äntligen perfekt ut, ända tills du tittar under ögat. Där ligger resterna av skuggan och du ser tröttare ut än innan du började. I dessa fall skyller vi oftast på dåliga produkter och visst är det så i vissa fall, men många gånger hänger det på teknik (läs mer om det här). Här tar du bara flytande foundation på en tops och rullar bort “raset” under ögat. På så sätt suger du upp skuggan med ena sidan, samtidigt som du rullar på ny fin foundation med den andra sidan. Känner du att detta är ett väldigt vanligt problem så skulle jag rekommendera att inte applicera foundation under ögonen förrän du är klar med din ögonmakeup, då vet du att slutresultatet alltid blir rent och snyggt!

 

Concealer som kryper

Efter halva dagen upptäcker du att din concealer ligger i snygga veck under ögonen. Fokus har plötsligt hamnat på det problemområde du så fint försökt dölja på morgonen. Vi räddar detta snabbt genom att dutta ögonkräm på toppen av pekfingret för att sedan gå in och klappa ut linjerna tills concealern är på plats igen. Det är viktigt att inte dra i den tunna huden runt ögonen så tänk på att använda en lätt hand och klappa. När du mjukat upp concealern och allt ser slätt och fint ut igen kan du passa på att ta bort lite överflöd. Krypande concealer beror nämligen ofta på att man använt för mycket produkt, prova att ta mindre nästa gång men återkommer problemet, byt concealer!

 

Rougekatastrof

Det är så lätt hänt, du har fått för mycket rouge i penseln och ju mer du försöker tona ut rougen desto mer produkt appliceras och påskkinden är ett faktum. Ta det lugnt, fram med ett neutralt puder eller en puderfoundation. Använd puderborsten och svep över ett tunt lager för att neutralisera, funkar varje gång. Till nästa gång är mitt tips att bara ta rouge på ena sidan penseln för att sedan sudda med den andra sidan, då minimerar vi risk för överflöd.

 

Ofrivillig läpplinje

Detta är verkligen inte vackert, du har ätit, druckit och pratat och läppstiftet/glanset har hamnat som en markant linje runt munnen medan resten av läppen är osminkad. Tack och lov fixar vi detta snabbt genom att applicera lite glans eller ett läppbalsam på läppen för att sedan gnugga läpparna mot varandra tills färgen löst sig. Stryk sedan med pekfingret ut färgen så att den fördelas jämt och snyggt över hela läppen. För att förhindra detta problem i en framtid, applicera läppenna som en grund över hela läppen.

 

Läppstiftkladd

När vi för en gångs skull ska göra oss till och väljer riktigt mörka eller röda läpptoner, det är då vi råkar smeta ut. Pigmentstarka läppstift känns förödande att rätta till men ta det bara lugnt även här tar vi till vårt kända foundationtrix. Lite foundation på en tops löser upp läppstiftet samtidigt som det täcker eventuella färgrester och efterlämnar ren perfektion. Du är åter redo att rocka de färgstarka läpptrender vi ser på catwalken.

 

Hoppas detta var till nytta och att du nu kan känna dig lugn när missarna uppstår. Har du något grymt tips på hur du räddar missarna så får du gärna dela med dig.