Produkterna som sparar dyrbar tid…

Ok hur mycket tid jag än skulle önska att vi alla hade att stå framför spegeln och göra vårt yttersta för att få till den där perfekta looken så vet jag mycket väl att vardagen inte ser ut så, inte min iallafall. Här hemma får jag vara tacksam om jag kan få 5 minuter i lugn och ro utan att någon rycker i badrumsdörren men så har jag också blivit lite av en expert på snabba och effektiva makeuper.

 

Här kommer 5 produkter som verkligen sparar din dyrbara tid….

 

1. Torrschampo

Utan tvekan en helt fantastisk uppfinning. Aldrig mer behöver du gå till jobbet med det där lätt flottiga  hårsvallet som miltals skriker att du inte hann tvätta håret samma morgon. Ett torrschampo fräschar upp håret och ger dessutom volym och textur till håret varför ett glattare hårstrå vanligtvis får bättre struktur med torrschampo än det har naturligt. Viktigt är dock att hitta ett torrschampo som inte efterlämnar en vit dammig beläggning i hårstråt, som brunett ser detta nästan värre ut än flottigt hår. Jag  har dock hittat världens bästa torrschampo som inte bara fräschar upp utan även tonar det lätt på samma gång vilket så snyggt döljer minsta lilla utväxt helt perfekt, det kan bara inte bli bättre. Jag bara älskar Label.m Brunette dry shampoo

 

2. Multifoundation

Att en stressig vardagsmorgon ha tid att applicera primer, foundation, concealer och sist men inte minst puder är något jag bara kan drömma om. Samtidigt skulle jag aldrig tulla på att slutresultatet inte blir perfekt. Särskilt inte då jag arbetar med just makeup och därför alltid representerar vår bransch. Därför väljer jag varje vardagsmorgon att använda en multifoundation där en enda produkt ger resultatet av fyra. Jag skulle knappt överleva utan Pürminerals 4-in-1 Mineral Foundation. En underbar foundation, concealer, puder och spf produkt som i ett par svep inte bara ger huden en fantastisk slät och fin täckning utan samtidigt tillför mängder av berikande vård. Underlaget tar ordagrannt 10 sekunder att applicera, enklare än så blir det inte!

 

3. Den lilla bruna

Glöm det faktum att du endast kan använda en ögonskugga på ögonen. Köp en matt brun färg några toner mörkare än din egen hudton och använd den som ögonskugga, rouge/korrigerare och brynskugga. Använd en rougeborste och svep i formen av siffran 3 över sidan av pannan, kindbenet och käklinjen för att snabbt skulptera och forma ansiktet, svep sedan skuggan lätt i globlinjen och avsluta med att lägga lite på brynet. Har du mörka bryn kan det dock krävas en mörkare skugga till detta. En skugga som funkar till mig är nyansen Nougat från Färg. Tänk dock på att hitta rätt färg beror helt på dina egna undertoner så be om hjälp i en affär.

 

4. Hållbart

Att springa och bättra på sin makeup flera gånger om dagen är ingen för mig. Jag applicerar makeupen på morgonen och förväntar mig sedan att den ska hålla sig lika fin HELA dagen. Läpparna brukar dock vara undantaget till denna lilla regel jag har men även inom denna kategori finns det faktiskt rikta höjdare som håller vad de lovar. När jag väljer en lite mer färgad läpp (vilket iochförsig inte är varje dag) kräver jag dock att färgen ska sitta. Jag upptäckte för flera år sedan Max Factors Lipfinity Tint och tycker fortfarande att den levererar. Här får du en hållbar färg som klarar både dryck, mat och många kyssar ;)

 

5. Allt i ett 

Som jag älskar att unna mig en härlig manikyr men jag måste erkänna att jag inte går iväg allt för ofta. Lackar gör jag däremot ofta hemma men det här med att applicera underlack, lack och sedan överlack slarvar jag med allt som oftast. Jag älskar därför multilacker där under och överlack är samma produkt och ännu bättre lack som Essie all in one  där jag kan ha det som lack samtidigt som det stärker mina naglar. Snabbt, enkelt och snyggt!

 

Vilken är din bästa produkt när du har bråttom?