Less is more…

Nu på sommaren är det skönt att hålla en lätt och fräsch sommarlook. Visst är det underbart med alla fräknar som smyckar mångas sommaransikten och med hudens egna gyllene toner krävs inte mycket för en snygg makeup. Här kommer nu lite snabba tips för en snabb och snygg look.

 

Sommarvacker med minimal makeup:

  • Skippa foundation eller jämna lätt till tonen med en fuktgivande BB eller CC kräm. På så sätt får du en lätt och naturlig täckning samtidigt som du får hög Spf.

 

  • Applicera lite solpuder (helst utan glitter, det ser naturligast ut) där solen träffar ditt ansikte, dvd sidan av pannan, kindbenen och  käklinjen. Jag har sagt det förut men tänk dig formen av en 3:a (och spegelvänd på andra sidan).

 

  • Lyft blicken och forma ögat genom att lägga samma solpuder även i globlinjen. Det ger både ett fräscht och naturligt uttryck.

 

  • Rama in ögat med vattenfast mascara. Nu på sommaren är det säkrast att köra vattenfast. Även om du inte ska bada så är luften betydligt fuktigare och är det varmt svettas vi lätt.

 

  • Avluta med ett lätt läppglans. Till strandlooken välj en neutral färg medan du gärna kan dra på lite mer färg till kvällen. Fantastiskt vackert med ett par färgstarka läppar till en snygg solbränna.