Skönhetssömn på riktigt…

 

Det är på natten som huden återhämtar och reparerar sig. Under dagen hinner vi kanske inte med alla de där skönhetskurerna så varför inte passa på att bli ännu vackrare under natten.

 

Skönhetssömnen som får dig att vakna både vacker och utvilad.

 

1. Torra fötter

Smörj in föterna med rikligt med olivolja, trä över en plastpåse och sedan en socka. Krävs lite tid att vänja sig men det gör under för torra fossingar som vaknar som nya.

 

2. Svullna ögon

Förvara ögonkrämen i kylen och ha på innan läggdags. Krämens effekt tillsammans med kylan kommer definitivt hjälpa mot trötta och svullna ögon.

 

3. Torr hy 

För er med torr hy (som mig) gör det under att sova med en luftfuktare i rummet. Särskilt bra är detta under vinterhalvåret då luften är betydligt torrare än under sommaren.

 

4. Askungen

För en riktig fuktchock låter du ansiktsmasken verka över natten. Då hinner den djupdyka ner i huden och göra små underverk.

 

5. Sov ut

Låter knasigt, inte alls! Att hitta sin sömnrytm (alla kräver vi olika lång sömn för att må som bäst) och sedan se till att sova dessa antal timmar gör under för både kropp och själ. Prioritera sömnen!

 

6. Rak vill bli lockig

Enklaste knepet i världen är att sova med olika sorters flätor för en snygg lock till morgonstylingen. Fläta i handdukstorrt hår och sov dig stylad.

 

7. Torra och sköra naglar

Olja är en av de få saker som faktiskt kan påverka våra naglar. Se till att olja in nagelbanden och nagelplattan ordentligt innan natten. På så sätt får nageln en bättre elasticitet och massagen på nagelbanden stimulerar tillväxt.

 

8. Torra slitna toppar

Även här gäller det att sova med inpackningen kvar i håret. Se bara till att skydda kudden med en handduk. Ett leave in balsam fungerar också superbra och det behöver du inte ens skölja ur på morgonen.