Tutorial: 7 minuters makeup

Mycket enklare eller snabbare än så här blir det inte. Denna makeup klarar du utan ansträngning även om du inte är ett proffs, och ändå kan man inte ana att den endast tog 7 minuter att göra. Så fram med produkter och penslar så kör vi…

 

7 minuters makeup i 7 enkla steg

1. Fukt – 30 sek

Vi startar med en ren hudyta. Börja alltid med att smörja in huden med en dagkräm anpassad för din hudtyp, detta för att huden ska upprätthålla en fin elasticitet och god fukthals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Multifoundation – 1 min

Till denna look användes 4 in 1 Pressed Foundation, där foundation, concealer och puder gestaltas  i samma produkt. Applicera med en chiselborste i cirkulära rörelser över hela ansiktet till lagom täckning.

 

 

 

3. Skulptering – 2 min

För att effektivt forma ansiktet bör man använda en matt beigebrun nyans (ej för röd) ca 2 steg mörkare än din egen hudton. Här används tonen Fawn ur Anastasia  Contour Kit. Använd en rougeborste och svep snabbt över ansiktet i formen av siffran tre (bakofram på andra sidan) på sidan av pannan, in längs kindbenet och sedan ner över käklinjen.

 

 

4. Bryn – 1min

Allra snabbast målar du dina bryn med en brynpenna. Tänk på att den bör vara lättapplicerad, pigmentstark och lite torrare i konsistensen för att se så naturlig ut som möjligt. Strecka följsamt i stråets riktning och borsta sedan ut med en brynborste. Här används Wake up Brow från Pürminerals.

 

 

5. Ögonskugga – 1min

Till denna look används enbart en matt beigebrun nyans i globlinjen för att forma och lyfta fram ögat, Fairy från Tromborg. Applicera lite produkt på spetsen av en mjuk blendborste som du sedan låter glida av och an i globlen, ett par drag räcker. Det fungerar lika bra att använda samma skugga som vid skulpteringen av ansiktet.

 

 

6. Mascara – 1min

Till en så färglös makeup krävs nästan mascara för att ge effekt. Använd en riktigt bra volymmascara för snabb intensitet och gnugga den från roten ut i toppen.

 

 

 

 

7. Glans – 30 sek

Sätt glans på vardagen… Ett glans tar sekunder att applicera och kan bli hur färgstark och effektfull som du själv känner. Jag valde till denna look en svagt bärig ton, No 4 från Kryolan.

 

 

 

 

 

 

 

Hoppas du hittade lite härliga knep att ta till när tiden är knapp….