Skönhetsregler du borde bryta…

Skönhetsindustrin är som ett ångande lokomotiv som aldrig saktar ner utan ständigt tuffar framåt. Trender, teknologier och tekniker är under konstant förnyelse vilket gör att du som makeupartist aldrig blir helt färdiglärd. Detta fungerar för mig personligen som en drivkraft och inspiration att ständigt hitta nya och bättre metoder och hänga med i utvecklingen. Därför kan vi inte heller säga att de regler vi så länge följt eller eftersträvat alltid är rätt idag. Här kommer några gamla skönhetsregler som passerat sitt bäst före datum.

 

Föråldrade skönhetsregler:

 

Applicera aldrig produkter med fingrarna 

Att hygien är A och O i förhållande till sina makeupprodukter är inget jag överhuvudtaget tullar på men händerna är ett av våra bästa verktyg när en makeup ska läggas, rena och spritade såklart. Nu menar jag inte att vi ska ta och gräva i själva produkten med fingrarna (det kan både förstöra produkten och gro bakterier) utan att appliceringen sker med fingertoppen. Att applicera en fuktgivande foundation med handen eller klappa fast en concealer under ögat gör att värmen från handen får produkten att smälta in i huden på ett helt annat och mer naturligt sätt än en pensel. Helt gratis är detta fantastiska redskap dessutom :)

 

 

Rödhåriga ska aldrig ha röda läppar

Vilken fullkomligt idiotisk regel som jag faktiskt tror mig aldrig ha följt. Regeln har uppkommit då det inte alltid är en fördel att matcha sitt röda hår med samma nyans på läppen och må så vara, men idag finns det en uppsjö röda nyanser att välja på så testa dig fram. Har du orangerött hår finns det inget finare än att bryta detta med ett kallt rött läppstift.Våga sticka ut!

 

 

Följ alltid din färgskala 

Detta får jag ofta höra från just kunderna. ” Jag som har varma färger naturligt (hår, hud och ögon) kan bara ha varma färger på min makeup”. Nej, nej, nej så är det verkligen inte alls. Detta är en gammal myt som lever kvar sedan 80-talets färganalyser och som jag verkligen hoppas försvinner snart. Makeup handlar om att skapa form och liv och för att göra just detta behöver vi kontraster. Vill du exempelvis att din makeup ska upplevas varm är det bra att bryta något element (förslagsvis rouge eller läpp) i en kall nyans. Detta lyfter övriga färger, ger dom mer liv och maximerar värmen i din makeup.

 

 

Vit kajal i nedre vattenlinjen förstorar ögat  

Visst detta är sant men den vita linjen är så tydlig att du samtidigt drar blicken just till detta område. Använd istället en cremevit eller beigetonad nyans i vattenlinjen. Då får du maximal effekt samtidigt som det ser helt naturligt ut.

 

 

Concealern ska alltid vara ljusare än din hudton 

Detta är verkligen inte sant även om det på partier kan vara en fördel. En ljusare concealer är perfekt under ögonen där ditt öga faktiskt skuggar nedre delen av ögat. En ljusare concealer på finnar, pigmentfläckar eller andra ojämnheter i ansiktet gör bara att dessa förstoras eller lyfts fram vilket vi inte vill. Välj istället en concealer i exakt samma ton som din egen hy, den ger det utslätande och färgkorrigerande resultat du eftersträvar.

 

 

Blonda ska ha brun mascara  

Är du ljus ser det naturligare ut med en brun mascara, suck. Det ser kanske något mjukare ut men vad är det faktiskt du vill uppnå med en mascara? Oftast vill du ha volym och längd och då är den svarta mascaran oslagbar. Svart skapar inte bara intensitet och klarhet till ditt öga utan även kontrast vilket ger känslan av både längre och fylligare frans, och säg någon som inte vill ha detta?

 

 

Concealer appliceras före din foundation 

Detta är en gammal regel som bör kasseras helt. Om du ska applicera concealer före eller efter foundation beror nämligen helt på vilken foundation du valt att använda. Formulan på foundation har förändrats enormt de senaste 10 åren och de allra flesta innehåller idag mängder av fukt. Använder du en fuktgivande foundation löser fukten i foundation upp en concealer varför denna i dessa fall alltid appliceras efter foundation.

 

Har du någon regel du tycker borde slopas?