Husmorskur..

 

Vi pratade i veckan om konsten att få fina sommarfötter och hur viktigt det är att boosta med mängder av fukt och näring. Det finns mängder med fantastiska produkter på marknaden att välja bland men det är även ganska lätt att slänga ihop en fotkur alldeles själv. Här kommer lite härliga husmorsrecept baserade på ingredienser du säkert redan har hemma:

 

Lenande fotbad: 

1tsk Salt

1 kapsyl grönsåpa

Häll i ingredienserna i ett varmt fotbad. Sitt i fotbadet i ca 15 min, fötterna blir otroligt lena och fina. Såpan verkar både rengörande och  helande samtidigt som saltet mjukgör, ett riktigt bra fotbad med andra ord.

 

 

Mjukgörande fotpeeling: 

1 dl grovt havssalt

5 msk olivolja

1 msk honung

Blanda ihop alla ingredienser. Skrubba och skölj av ordentligt.

 

 

Återfuktande fotmask: 

4 msk honung

1 tsk citronsaft (färsk pressad)

1 dl gräddfil

Blanda samman alla ingredienser och smörj in fötterna med smeten. Trä över en plastpåse och låt verka i ca 10 min innan du tvättar av ordentligt. Honungen återfuktar och verkar mjukgörande medan citronen och gräddfilen har peelande egenskaper.

 

Vårdande nattkräm: 

Olivolja

Att torra fötter mår bra av olivolja  är inget nytt men ack så effektivt. Smörj in ordentligt på kvällen och trä över ett par strumpor, somna sött och vakna upp med nya babyfötter.