Så får du böjda fransar utan tång

 

Det är inte alltid vi har en fransböjare i närheten eller ens hinner med detta steg på morgonen. Du kanske inte hittat någon bra böjare som inte nyper dig i locket eller är rädd att böjaren sliter på dina fransar, vilken orsaken än må vara så finns det såklart även möjlighet att böja utan tång.

 

Få böjda fransar, utan att använda tång:

 

1. Mascara

När du applicerar din mascara så tittar du rakt fram, lägg mascaraborsten i fransroten och titta sedan nedåt. När du tittar nedåt böjs fransen automatiskt, sedan gäller det att sakta zick zacka fast böjen med mascaran. Arbeta långsamt och gnugga fast mascaran längs hela fransen.

 

2. Sked

Värm en teksked i varmt vatten i några sekunder och torka torr. Lägg skedens kupade sida mot fransen och pressa mot ögonlocket. Håll fransen i denna position i ca 10 sekunder.

 

3. Fingrarna

Inte min favorit men många anser att detta verkligen fungerar. Lägg pekfingret över hela fransen och tryck sedan upp den mot locket. Håll fransen i detta läge i ca 20 sekunder, släpp.

 

4. Tops

Applicera mascara över fransarna som vanligt. Använd plastsidan av en tops och tryck försiktigt bak fransen mot locket (utan att nudda). Håll fast fransen i denna position tills mascaran stelnat. Mascaran har nu fixerat fransen i ett böjt läge.