Bästa franstängerna

 

Tema franstänger kräver såklart även en topplista. Jag har testat mängder av olika franstänger och måste dessvärre erkänna att de allra flesta faktiskt är ganska dåliga. De nyper tag i skinnet, ger fransen en alldeles för rak böj eller får inte med de kortaste fransarna. Jag upplever att det främst hänger på utformningen av stålets böj samt hur kudden ser ut som avgör hur slutresultatet blir. Jag har dessvärre bara två helt klara favoriter i denna genre så det blir den kort topplista :)

 

VÄRLDENS BÄSTA FRANSTÄNGER

1. SHU UEMURA   

I min värld är detta utan tvekan världens bästa franstång. Jag köpte min första Shu uemura fransböjare för 15 år sedan. Det var utan tvekan en av de första lite dyrare investeringar jag unnade mig och gissa om jag är glad att jag gjorde detta. Redan då ansågs detta vara franstången makeupartister världen över skulle ha i sitt kit och fortfarande äger tången förstaplatsen. Ger en fantastiskt fin och rund böj som håller hela dagen utan att kännas minsta obehagligt. Bäst är att verkligen alla fransar kommer med vilket gör att ögats form och storlek tar nya höjder. Värd varje krona, nackdelen är bara att den inte går att köpa i Sverige.

 

2. SHISEIDO  

På ett fotojobb i Stockholm för ett par år sedan hade jag lyckats åka ifrån min fransböjare och sprang med snabba steg in på NK. Då Shu uemuras böjare inte säljs i Sverige rådfrågade jag expiditerna om en ersättare, svaret blev Shiseido. Utan tvekan är även detta en helt fantastisk fransböjare. Det är enormt stora likheter mellan Shu Uemura och Shiseidos tänger och en fördel är att man till denna även kan köpa nya gummikuddar. En vacker mjuk böj som formar och lyfter minsta lilla frans. Enda fördelen Shu uemuras tång har är att den känns mer ergonomiskt utformad för fingrarna när jag trycker ihop böjaren. Men det är verkligen på detaljnivå…

 

Vilken fransböjare/tång tycker du är allra bäst?