Färgers påverkan…

Vad lustigt det är att man genom att sätta på sig en färgglad tröja fullkomligt kan känna hur energin strömmar till. Okey ni skulle säkert inte tro på detta efter att ha sett min garderob som till 80% består av svarta kläder men så är det. Häromdagen gjorde jag ett spontaninköp som jag inte alls var säker på. Men när jag idag satte på mig denna topp strömmade energin till och jag känner mig fylld av ork och glädje. Genast känner jag mig lite mindre blek och lönnfet och mer fylld av kraft och liv.

Bara för att hylla färgernas betydelse tänkte jag för skojs skull gå in på hur olika färger faktiskt påverkar oss.

 

Färgernas betydelse och påverkan:

Röd

Rött är en ren och stark färg som står för mod, kraft och lust. Färgen får blodcirkulationen att öka och samtidigt som du får mängder av energi får du även se upp då det lätt kan övergå i stress eller aggressivitet. Röd är en självsäker färg som väcker uppmärksamhet, passion och värme.

 

Blå

Blått är en ren grundfärg som står för lugn och ärlighet. En färg som svalkar, balanserar och stillar oro. Blå färg drar sällan till sig någon uppmärksamhet men kan också få oss att frysa. Detta är en färg som skärper vår kreativitet lugnar stress och inger integritet.

 

Gul

Solens vackra färg som både är ren och klar. Gult förmedlar optimism, glädje och flexibilitet. En intelligent färg som inger kontroll och handlingskraft, piggar upp och skänker en känsla av välbefinnande. Sägs även vara en färg som kan motverka depression, rädsla och ångest.

 

Grön

Grönt är skönt sa man som liten och mycket stämmer med detta. Detta är en färg som främst representerar harmoni och stabilitet. Grönt är en blandfärg som består av lika delar gult och blått och skänker därför både lugn och glädje. En färg som verkar läkande och ger uttryck för medvetenhet och framgång.

 

Lila

Lila är en kunglig färg som står för ödmjukhet och andlighet. Detta är en blandfärg som består av lika delar rött och blått varför färgen representerar styrka och lugn på samma gång. Det sägs vara en färg man bör använda sparsamt då det är en tung färg som kan leda till ångest och depression.

 

Orange

Orange är en blandfärg av gult och rött och står främst för självförtroende och målmedvetenhet. En färg som inger gemenskap, vänskap och förtroende. Detta är en färg som skänker styrka och drivkraft men också kan upplevas dominerande.