Yasuragi, en oas av stillhet

Efter mängder av jobb bestämde min underbara väninna Anna och jag oss för att unna oss lyxen att koppla av på yasuragi.  Yasuragi på Hasseludden är ett av världens bästa span och med råd och tips från bästa Kersti Olophsdotter bokade vi in oss på spännande pass och nytänkande behandlingar. Berättar mer om behandlingarna imorgon.

I strålande sol visade Yasuragi upp sin absolut bästa sida. Från härliga bad och Qi gong till 4-rätters lyxmiddag och sömn i underbara svävande vilstolar.

Detta är verkligen en plats som invaggar mig i total sinnesfrid samtidigt som jag fylls av energi. Att alla gäster skrider runt iklädda yukata och tofflor gör dessutom att all yttre press fullkomligt försvinner medan lugnet omfamnar en. I helgen har jag dock insett att jag behöver jobba på att stanna i stunden, återkommer till detta :)

 

Badet  

Badet är stort och det finns mängder av variation. En stor simbassäng omges av små varma stenkällor, vilorum och olika former av bastuanläggningar. Steget utanför dörrarna fortsätter badet där du blir ett med naturen. Under klarblå himmel finns mängder av olika badmöjligheter varma som kalla, solstolar och vilorum.

 

Energi 

Mellan aktiviteter, behandlingar och vila blir man både väldigt törstig och givetvis måste även energiförråden fyllas på igen. I anslutning till badet finns det en fantastiskt fin avdelning där det dukats upp av mängder av olika frukter, vatten och te och dessutom finns där även en raw food bar där du kan inhandla många härliga läckerheter som nyttiga chokladbollar eller energibars.

 

 

Restaurangen 

Vi valde paketet Tokyo vilket betyder att det ingår en €-rätters middag. I restaurangen fick vi välja två förrätter, en huvudrätt och en efterrätt. En perfekt avvägd middag där mitt val blev Svampdumplings med smörad shisobuljong och cavi-art, Japansk råbiff med misosenap och picklad silverlök, Lammytterfilé med dumplings och sparris samt en helt magisk frusen cheesecake av matcha och vit choklad med hallonsås. Mums!!

 

Aktiviteter:  

Det svåra är att välja på så härliga aktiviteter och här kom vi snart underfund med att vi borde ha stannat flera dagar för att få ut maximalt av denna magiska oas. Ett av de pass vi hann med var Yasuragi yoga vilket var ett perfekt sätt att avsluta en helt perfekt vistelse. En fin balans mellan meditation, stretch och återhämtning som fyllde på energin maximalt. Mängder av andra aktiviteter finns att tillgå. Läs gärna mer om dessa här. Alla foton ©yasuragi,  utom det översta förstås.

 

Nu gäller det att hålla sig kvar i denna bubbla av energi, stillhet och positiv energi så länge som det bara går.