Få ögonlyft på några sekunder

Trötta hängande ögon eller raka bryn behöver ibland ett litet lyft. Vi makeupartister använder ett litet knep som de allra flesta kanske inte känner till för att lyfta ögat och höja blicken. Vi lägger highlight ovanför ögonbrynet.

 

Highlight ovanför brynen

Det kan inte bli enklare och ändå är det så effektfullt. Blicken dras från det nedåtgående ögat till toppen av brynet. Allra bäst tycker jag om att använda foundationstift eller cremeconcealer men en matt skugga eller en cremfärgad kajal fungerar också jättebra. Viktigast är att nyansen inte blir för vit och att den går ca två till tre steg ljusare än din egen hudton. Allra tydligast lyft får du om brynet dessutom är något rakare i formen, då snackar vi skillnad.

1. Applicera din highlightprodukt i en triangel-form i ovankant av brynets yttre vinkel. Det viktigaste är att vinkelns spets ligger uppåt i ovankant av brynets vinkel. Jag har här valt att arbeta med en concealer som applicerats med en syntetpensel.

 

 

2. Arbeta in din produkt genom att dutta med
fingertoppen tills produkten smält in på ett fint sätt. Klart! En snabb och enkel applicering som effektivt ger ett fint lyft till såväl öga som bryn.

 

 

Nu har Saga verkligen inga nedåtgående ögon men ni förstår knepet och ser appliceringstekniken hoppas jag : )