Så reducerar du mörka ringar med hjälp av concealer

Concealer är en heltäckande produkt som är till för att reducera färgförändringar och släta ut ojämnheter i huden. Nackdelen är bara att vid fel applicering eller för mycket produkt kommer det problem du vill reducera snarare lyftas fram än döljas. Här kommer därför en steg för steg över hur du ska appicera din concealer för att reducera mörka ringar under ögonen.

 

Reducera mörka ringar under ögonen

 

 1. Lokalisera problemområdet

För att just reducera mörka ringar gäller det att välja en concealer som har en nyans som är ca 2 steg ljusare än din egen hudton. Detta gör vi för att släta ut den skugga som ögat ger samt neutralisera ett redan för mörkt parti.

 

2. Applicera 

När du ska dölja ett parti är det viktigt att inte följa linjerna som ramar in det mörka partiet utan att korsa dessa. Oftast har du en ring under ögat som ska döljas. Då är det viktigt att täcka i formen av en triangel från näsvingen upp till ytterkant öga och hela vägen in. Detta för få din effekt maximerad och så naturlig som möjligt. Täcker du endast själva ringen dras fokus genast till detta parti varpå dina mörka ringar blir ännu tydligare.

 

3. Klappa in 

Det är enormt viktigt att inte dra i huden under ögonen. Dels är huden här väldigt tunn och kan lätt bli slappare men också för att vi bara drar runt concealern som hamnar fel. Använd långfingret och dutta/klappa in din concealer tills den näst intill är osynlig för ögat. Då är den perfekt!

 

4. Färdigt resultat

Nu kan du njuta av att se lite piggare ut resten av dagen. Hoppas detta var till nytta, hem och testa!