Så applicerar du din mascara…

Mascaran är kanske den produkt de allra flesta av oss inte skulle vilja vara helt utan. Här skapas intensitet, femininet och lyft i bara ett par få penseldrag men att applicera mascaran är inte alltid helt lätt. Rätt teknik vid applicering gör dessutom att du kan få en ganska dålig mascara att bli riktigt bra eller en bra att bli helt fantastisk. Här kommer därför mina bästa tips på hur du ger fransarna lite extra effekt med din mascara.

 

Mascara tips och trix:

 

1. Titta nedåt

Första steget är att lägga mascaraborsten så nära fransroten som möjligt. Kila in borsten mellan fransarna och titta sedan nedåt med blicken samtidigt som du håller kvar borsten. Denna ögonrörelse gör att fransen böjs och när du nu applicerar mascaran i böjt läge fixeras fransarna böjda vilket gör att de ser längre ut.

 

2. Zick Zack

När du kört in borsten i fransroten och tittat nedåt är det dags att sakta zickzacka borsten fram och tillbaka i små vibrerande rörelser ända tills borsten släpper från franstopparna. Gnugga, gnugga, gnugga… Genom att sakta gnugga in färgen omsluts fransen helt med färg vilket ger en fin volym samtidigt som du får en fin separation på fransarna.

 

3. Extra volym

För att få lite extra volym doppa inte om penseln (då finns risk för klumpar) men applicera ett tunt lager till över topparna.