Så får du brynen att ligga på plats

Att brynen lever ett lite eget liv märker de flesta av oss allt som oftast. Det kan vara att brynen växer åt olika håll, har någon virvel mitt i eller bara att man sover på ena sidan vilket resulterar i att ena brynets strån står åt alla håll på morgonen. Dessa problem finns det flera olika sorters bot på så hitta det som passar dig bäst.

 

Styla brynen:

Brynvax:

Vax är en av de vanligaste varianterna när det kommer till att hålla formen på brynen. Många brynskuggor har exempelvis ett vax med i själva förpackningen för att underlätta. Fördelen med vax är att det håller dig mjukt och formbart hela dagen vilket ger ett naturligt resultat. Kamma in vaxet i brynet med hjälp av en ren bryn/mascaraborste. När färgen är på brukar jag även försiktigt dra med fingret över brynet för att trycka till och försegla stråna på plats. Har du inget brynvax hemma så fungerar ett lite hårdare hårvax precis lika bra.

Ett vax kan både appliceras före och efter brynfärgen men jag upplever att det ofta är en fördel att sätta dit färgen först. Detta på grund utav två saker, dels omges hela stråt med färg och jag upplever att färgresultatet blir jämnare och dessutom suger vaxet åt sig lite av färgen varpå det finns risk att brynen blir mörkare än man tänkt sig. Detta är dock smaksak så testa vad som passar dig bäst.

 

Spray:

Hårspray är något många redan har hemma och visst kan vi även använda detta till att tukta bryn. En spray stelnar dock vilket gör att det finns risk för ett något stelare/pinnigare resultat. Bäst sätt att applicera sprayen är att antingen spraya på en ren mascara/brynborste och sedan forma med hjälp av borsten eller spraya direkt på pekfingret för att sedan forma in brynet. När vi använder spray applicerar vi alltid brynfärgen först. Detta då färgen inte alls fäster på samma sätt efter spray (ytan blir för glatt och hård).

 

Bryngelé:

En bryngelé är lite som en mix mellan spray och vax. En bryngelé ser ut som en genomskinlig mascara och appliceras med en mascaraliknande borste. Det som är fördelen med en bryngel är att man upplever att den stelnat men på de bästa varianterna stelnar formulan endast till 90 % vilket gör att du slipper pinneffekt samtidigt som du får styrkan att verkligen hålla på plats. Tyvärr finns det enhel del mindre roliga varianter på marknaden som blir dammiga när de torkat (ser ut som mjöligt vit beläggning) vilket är mindre roligt. Testa alltid i affären innan köp för att vara på säkra sidan.

Bryngelen appliceras även denna efter färg men tänk på att när den blöta gelen kommer på blir färgen någon liten grad mörkare. Tänk därför på att inte gå för mörkt innan geleapplicering. En bryngel är även perfekt till det helt ofärgade brynet då det just får en lätt och helt naturlig inramning samtidigt som du har en fantastisk formbarhet. Är även en kanonbra produkt till alla killar som ofta har spretiga bryn och vill ha ett naturligt resultat.