Säsong för knalliga läppfärger..

Foto: Anna-Lena Ahlström

Sommarsäsongen är här, även om det just nu känns mer som marsväder. I vilket fall är det dags att plocka fram lite uppiggande läppfärg ur necessärerna. Det finns inget som lyfter fram solbrännan så fint som just en härligt knallig läppton. Du väljer mellan allt från glatt aprikosa toner till läckert cerise eller knalligt rött, allt fungerar precis lika bra så ta det du känner dig mest bekväm i. Tänk på att en riktigt poppig läpp talar sitt eget tydliga språk varför vi gärna tonar ner resten av makeupen. Det räcker att bara intensifiera ögonen med lite mascara och forma in kindbenen med lite skugga så är du redo för sommarens alla äventyr!

 

Så får du snyggt knalliga läppar att hålla:

1. Grunda

Se till att ha en jämn och fin läpp att starta på. Finns där flagor eller fnasigheter så börja med en lätt peeling, det räcker ofta med att ta en torr handduk, en mjuk tandborste eller en peelingkräm.

 

2. Läppenna

Forma läppen med en läppenna, och välj med fördel en penna som matchar din egen läppnyans. Detta knep används dels för att förstora läppen något och dels för att få läppfärgen som appliceras ovanpå att poppa maximalt.  För maximalt plut så tänk på att jobba in mot mitten av läppen med din läppenna.

 

3. Läppstift eller Läppglans

Applicera din läppfärg med en läppensel för att få in färgen i läppen på bäst sätt, arbeta i tunna lager och pussa av på ett papper mellan varje lager. Detta gör vi för att få ett så hållbart resultat som möjligt. Lägg på lager för lager tills du är nöjd med färgtäckningen.

 

4. Rengör

Se till att området runt läppen är i perfekt skick och kliniskt rent. Om inte så rensa upp med en topps doppad i foundation eller concealer. Avsluta med att lägga ett tunt lager transparent puder kant i kant med din läpplinje. Detta för att försegla och se till att läppen inte “blöder” när vi äter, dricker eller pratar.

 

Lycka till och våga testa!