En bröllops saga…

Det är den 6:e juni, Sveriges nationaldag och idag även dagen med stort D, dagen för Moa och Andreas bröllop. 08:30 befinner jag mig på Hornsbergsstrand , makeupväskan fullpackad och penslarna tvättade. Inne i lägenheten väntar en förväntansfull men lugn och lycklig blivande brud.

Såklart har Andreas ett kamerateam på plats och efter ett snabbt informationsmöte var vi alla laddade att börja jobba. Tillsammans med fantastiskt duktiga frisören Cecilia Wallon varvade vi hår och makeupfix med att försöka serva den inte alls krävande utan helt ljuvliga bruden.

 

Dagen till ära blev det skimrande champagnetoner som mixades med en mustig bordeaux på ögonen. Känslan som skulle återges var skir men lyxig elegans och jag ville att hon skulle glänsa som den stjärna hon är.  För att skapa liv och intensitet ramades ögonen in med en tunn svart eyeliner och övre vattenlinjen målades svart av kajal.

 

Till kinden valde jag att arbeta med en varm rosa persikoton. En mjuk spridning fick ge friskhet till en i övrigt formkorrigerad helhet.

 

Till läppen valdes en rosabeige penna som gav form och färg till hela läppen. Därefter sattes ett något kallare läppstift i samma färgskala för att främst ge lite fukt till läppen.

 

13.00 Vigsel i storslagna Katarina kyrka på södermalm i Stockholm. Blomsterflickor och tärnor gick en och en i sakta mak nerför den långa altargången för att slutligen ge plats åt den magiskt vackra bruden. Till underbar skönsång skred Moa in och efter en enda blick svämmade tårarna över och kyrkan fylldes av varm kärlek. Hela cermonin var magisk, vacker sång blandades med djupa ord och hjärtliga skratt. Kanske enda gången jag får höra en präst som ger rådet; ha mycket sex….

 

Efter vigseln bar det av till Hagaparken där paret skulle fotograferas i Ekopaveljongen. Enda problemet var att där hade ett stort gäng nationalfirare (iklädda medeltidsdräkter) picknick. Snälla som de var makade de dock ihop sig och vi fick plats för fotografering. Blåsigt som synden men ett perfekt fotoväder, det vill säga klart, lagom molnigt och utan starkt solsken.

 

18:30 Fest i Lavallhallen, vilken häftig lokal. En glastrappa i olika etapper ledde oss ner till den vackert smyckade middagssalen, gamerummet, videohälsningsrummet, fotobåset och såklart även dansgolvet. Vilken fest, middag med fantastiska tal, enastående uppträdanden och många roliga överraskningar. Jag tänker inte avslöja alla spännande överraskningar som tog form under kvällen men Moas egenskrivna sång till Andreas var makalöst vacker. Det faktum att jag inte var i säng före 03:30 ger också en liten hint om vilken grym fest som anordnats ;)