Vad är en bal på slottet…

Nu är det snabba kast från bröllop till bal men sista tiden har det varit massor av olika roliga jobb och några måste bara presenteras. När det kommer till studenternas bal är det idag oftast så stora arrangemang att de på ett sätt faktiskt påminner om ett slags minibröllop. Abiturientbalen som anordnas i Linköping är maximalt påkostad och enormt professionellt anordnad då de blivande studenterna (abiturienterna) tränar vals och formationer varje vecka under ett års tid. Dansuppvisningen sker för en alltid fullsatt publik på Saab arena för att sedan gå rännstensgång in till centrum.

 

I år fick jag äran att sminka vackraste Vendela till årets bal. Vendela dansade i en klar korallrosa klänning beströdd med gnistrande strass som talade för sig själv varför det kändes viktigt att inte matcha i färgvalen. Istället valde jag att fokusera på Vendelas kristallklara blå ögon vilka jag ville lyfta fram ytterligare. För att maximera den blå ögonfärgen valde jag därför att arbeta med guld, koppar och bordeaux på ögonen. En svart intensiv eyeliner ramar in och förstärker fransraden maximalt. För att förstora och lyfta fram Vendelas ögon ytterligare ramade jag in med skugga även under ögonen. Ögonvrån med guld för att öppna upp och förstora och sedan 2/3 med skuggan i bordeaux för mer intensitet.

 

Jag älskar att korrigera (ok ingen har missat det) och formade här in kindben, pannparti och käklinjen ordentligt. Korrigeringen ger mig dels den form jag vill åt samtidigt som jag kan välja vilka delar av ansiktet jag vill lyfta fram och vilka delar jag vill dra fokus ifrån. Nu är Vendela så vacker att hon verkligen inte har några problemområden, men för oss andra dödliga :)

 

Rouge valdes i en korallfärgad ton som lätt sveps över äppelkinden. Då kindbenen redan är i fokus genom min korrigering vill jag bara att rougen ska ge friskhet, färg och glöd varför jag håller mig på äppelkinden som jag sedan suddar med långfingret in i korrigeringen.

 

Nu är det bara läppar kvar och då jag valt att arbeta med intensiva och lysande nyanser på ögonen är det snyggast att tona ner läppen.

 

Värmen på såväl ögonen som rougen gör att jag väljer att bryta med en något kallare ljusrosa läpppenna.

 

Jag jobbar in läppennan över hela läppen för att få ett så hållbart resultat som möjligt. Sedan appliceras ett läppstift i en kallare rosa nyans, att bryta med en kall läpp förstärker bara det varma helhetsintrycket ytterligare.

 

Makeupen är färdig och jag lämnar med varm hand över den vackraste av abiturienter till frisören Therese för att påbörja håruppsättningen och färdigställa Vendela för en sagolik bal.