Rosa inte bara sockersött…

 

Rosa, en söt färg som oftast förknippats med bebisar eller barbiedockor och inom makeupen haft en mjuk och gullig approach, inte längre! Idag har rosa tagit revanch och kommit ut som en het lillasyster till den kaxiga och modiga storasystern rött.

 

Mycket beror på att färgen fått en uppsjö nyanser att välja på och att vi idag kombinerar rosa med andra skarpa och kraftfulla kontraster istället för att enbart köra nyponros rakt igenom.

 

I vår ser vi hur såväl blekrosa toner som korall skyltas och stylas i såväl klädaffärer som genom inredningsdetaljer. Även kosmetikkedjorna anammar detta så se till att uppdatera nagellack, glans eller skugga och våga tro på rosa. Tänk bara på att inte gå all in, hemligheten är nämligen att låta en rosa detalj tala sitt eget tydliga språk.