Sköna tips i sommar

Förra sommaren slog alla värmerekord man kan tänka sig och även om förnuftet sa att det var en ovanlig sommar just på grund av den kolosala värmeböljan så vande vi oss fort. I år växlas värme med regn och kyla och jag väntar fortfarande på att sommaren ska komma och förhoppningsvis tar den värmen med sig. Om och när den kommer är jag i alla fall redo, här kommer lite bra sommartips.

 

Tips för heta sommardagar:

 

1. Ha dina boylotions i kylen

En het sommardag finns det inget skönare än att smörja in sig med en riktigt svalkande bodylotion. Huden behöver fukt och i värmen kan vi alla behöva kylas ner en aning, viktigt är dock att inte glömma SPF.

 

2. Lägg tepåsar i gympaskorna

Visst är det skönt att glida runt i ett par sneakers under semestern (särskilt när man ska gå mycket) men doften som sprids när skorna tas av är sällan särskilt trevlig. Lägg i tepåsar i skorna så suger de åt sig såväl fukt som odör och du kan med gott samvete använda samma skor även nästa dag.

 

3. Drick vatten

När det är varmt gör kroppen av med extra mycket vätska varför vi även behöver fylla på med just detta. Glöm inte att dricka mycket vatten under varma dagar, ett vanligt tecken på vätskebrist är mörka ringar under ögonen. Uppstår dessa vet du alltså vad du bör göra!

 

4. Uppfriskande ansiktsvatten

Grönt pepparmintste är både gott att dricka och uppfriskande för huden. Brygg en extra kopp och ställ in i kylen. Häll sedan över den kalla vätskan i en sprayflaska och använd som ett kylande och uppfriskande ansiktsvatten under varma dagar. Förvaras kallt.

 

5. Uppsatt hår

Det är både varmt och svårt att ha ett snyggt hårsvall heta sommardagar. Håll håret borta från nacken så blir du garanterat svalare. Att dessutom köra en rufsig uppsättning kan både se snyggt ut och spara tid på morgonen.

 

6. Gem i Bhn

Kör du brottarrygg på linnen i sommar? Sätt då ett gem mellan axelbanden på bhn för rätt skärning.

 

Njuut, sommaren är kort så njut i mängder och glöm inte solskyddsfaktorn.