Upper House

Upper house är ett magiskt spahotell med en makalös utsikt över hela Göteborg.

 

Vi blir hämtade i lobbyn av fantastisk personal som tog väskor och eskorterade oss upp de 25 våningarna upp till hotellet. Väl där fick vi omgående varsin välkomstdrink på den ljuvliga terrassen som blickade ut över Liseberg.

 

I stekande sol satt vi där (dessutom med hela terrassen för oss själva) med varsin drink i handen och bara njöt. Efter några minuter meddelas att vårt bagage nu är på rummet och att vi är incheckade och klara.

Service, ja det kan jag lova att detta hotell verkligen levererar.

 

Efter att ha bytt om till badkläder på hotellrummet som också var superfint valde vi att kolla in spa avdelningen. Här möttes vi av samma fina välkomnande och blev försedda med varsin fylld necessär anpassad efter hudtyp.

 

En rundvandring och presentation av spadelen fick alla förväntningar att blekna, detta var så mycket mer. Här fanns allt från olika sorters ångbastu med apelsin eller eucalyptus, vilorum till tre olika pooler.

Den mest kända av poolerna är såklart utepoolen i glas där du simmar 20 våningar upp med kristallklar utsikt rakt ner på trafik och Liseberg. En känsla som gick från lätt skräckblandad till ren förtjusning på bara några sekunder. Dessutom var det säkert runt 38 grader i poolen så särskilt svårbadad var den inte.

 

Inomhus testades allt från vanlig bastu med isdepå i anhängning till stilla västkustregn, ångbastus, träningssimning och underbara vilostolar. Det enda vi faktiskt inte hann med var vilorummet en trappa ned men efter några timmars spa hade vilan infunnit sig och rofylldhet fyllde ådrorna.

 

Denna gång hade vi bokat bord på Dorsia så vi åt faktiskt inte middag på hotellet. Men med tanke på den frukost som serverades på morgonen blir det garanterat en bokning till vårt nästa besök. Frukost tänker du, hur stor skillnad kan det vara? Enorm blir mitt svar, enorm.

 

Frukosten som serverades bestod nämligen av noggrant utvalda råvaror där ekologiskt, närproducerat och hemmagjort var tydliga ledord. Här fanns inga värmelådor med halvdan äggröra eller överkokta ägg istället låg en meny på varje plats där du fick välja på underbara varma rätter såsom rågpankaka med rökt lax och creme fraiche eller stekt rapsgrissida med pocherat ägg och hollandaise. Efter mycket eftertanke och överläggning (tyvärr orkar man ju inte allt) valdes rapsgrissidan och en himmelsk äggröra med pepparrot.

Det blev en låååång frukost och starten på ytterligare en fantastisk dag. Jag säger bara på återseende för här kommer jag bo många gånger till!!

Så har ni vägarna förbi Göteborg så rekommenderar jag varmt att boka in er på en magisk upplevelse, ni kommer inte bli besvikna. Titta bara in på hotellets hemsida så förstår ni: Upper House