Vackra händer

Min pappa var en äkta gentleman. Visst tillhörde han det gamla gardet men han var en av få som alltid hälsade genom att kyssa en kvinnans hand. Han sa även ofta hur vackert han tyckte det var med ett par välvårdade händer.

 

Först idag förstår jag hur rätt han hade, för vi glömmer ofta händerna. Naglarna lackas, ansiktet målas och frisyren stylas. Titta på en vacker kvinna som varit noga med sitt utseende, ofta skvallrar just händerna om åldern snarare än ansiktet. Skrynkliga och ibland med många pigmentfläckar kan händerna vara medan ansiktet är slätt med en jämn ton. Så glöm inte att vårda era händer, för även dom åldras.

 

Enkla knep till vackra händer:

 

1. Mask

Använd en fuktgivande ansiktsmask även på händerna.

 

2. Handkräm

Smörj, smörj, smörj. Använd handkräm både morgon och kväll.

 

3. Massage

Få handmassage. Gå på manikyr eller be någon kompis massera. Massage ökar blodcirkulationen, mjukar upp och minskar värk. Vi använder händernas muskler dagligen så se till att de får sig en genomkörare lite då och då. Dessutom är det vansinnigt skönt.

 

4. SPF

Glöm inte solskyddsfaktorn på sommaren. Ofta smörjs hela kroppen in men händerna glöms av. Pigmentförändringar kommer snabbt och är svåra att få bort, något som enkelt förhindras med lite SPF.