Hairworld Frankfurt

Hairworld Frankfurt, team Wella Professional

Fyra dagar i Frankfurt men frågar någon vad jag tyckte om själva staden kan jag ärligt säga att jag inte har den blekaste aning. Mässan och visningslokalerna kan jag däremot utan och innan. Fredagen startade redan 04:30 för min del då tåg till Arlanda gick 05:20. Framme i Frankfurt kl 12.00 och där väntade taxi som tog mig direkt till förberedelsehallarna, väl på plats fick jag snabbt träffa både frisörteam, stylist och modeller. Teamet försvann iväg på catwalkrepetition och jag hamnade i möte med stylisten för att sätta lookerna för de båda visningsdagarna. Söndagens visningar var endast för branschfolk medan måndagen var till för allmänheten så lookerna sattes därefter, en klassisk sensuell look till söndagen och en ungdomlig färgstark till måndagen. Mötet kändes super och jag var taggad att testa lookerna på modell men som alltid inleds nu en låååång vänteperiod. Väntan på att få träffa assistenter, väntan på modellerna som ska färga håret och prova kläder men tillslut var alla på plats och jag gjorde båda lookerna och fick klartecken av hår och klädteam. Vid 18 tiden var jag alltså beredd på att snabbt briefa assistenterna för att sedan bege mig till hotellet för en härlig efterlängtad vila men icke, assistenterna visade sig nämligen inte vara riktigt så duktiga som jag hade förväntat mig. Så istället för vila så fick läraren Elisabeth träda in och jobba med tips och trix för hur vi skulle nå önskade resultat. Kände ändå ett lugn då vi hade hela lördagen vigd till just träning så kl 21 släppte jag assistenterna och tog en promenad till hotellet för incheck och efterlängtad sömn.

Lördag – träningsdag

Sovmorgon till 09.00, underbart. Ny energi strömmar och ser med spänning och en viss oro (med tanke på gårdagen) fram emot dagens genrep. Promenerar i strålande sol till replokalen där modeller precis haft sitt första genrep. Möten med Wella Professionals team, möten med assistenter och möten med stylister. Det är bara att köra igång, modellernas bryn ska blekas, naglar målas, körschema göras och assistenterna ska tränas i att lägga underlag och fästa fransar. Även denna dag höll på till 21 men vi är redo. Imorgon Showtime….

 

Söndag- Visningsdag 1

06.00 gick bussen till mässan. Visningstider 11, 13, 15 och 17. 12 modeller i min grupp ska sminkas, klädfitting är kl 10 så med start kl 07 har jag i stort sett tre timmar på mig att få modellerna klara. Det finns ingen tid att förlora så jag sätter assistenterna på att göra underlag och kör själv igång med hela makeuper på löpande band, räknar med ca 15 minuter per modell. Det blir mjukt sotade ögon i brun/koppriga toner (Jetsetter -Pürminerals) runt ögonen för att sedan applicera en tunn liner (färg) och svart kajal i vattenlinjen. Detta för att ge ögat intensitet utan att förminskas. Mjuk rouge i varm aprikos ton (Peach-Tromborg) för en vacker sensuell känsla och avslutningsvis en kallare rosa läppenna (Pink Gypsum – Pür) för att bryta de varma tonerna och skapa mer liv och glöd åt helhetslooken. En intensiv men fantastiskt rolig dag tillsammans med Wellas duktiga frisörteam. Bara att ladda om inför ännu en intensiv måndag…

 

Måndag Visningsdag 2

Samma schema för dag två men inte lika många visningar. Idag var det en mer ungdomlig, färgstark look som stod på agendan så jag arbetade med olika färger på modellerna. Här ramar en skarpare rosa skugga (Kiko) in  ögat för att sedan tonas ut i en aprikos ton (Kryolan) i glob och tinning för att smälta samman med rougen (coy-pürminerals). Till läpparna har jag använt ett glosstick i en  neutral brun/beige nyans (honeypie – pürminerals).

Utmattad men lycklig lämnar jag Frankfurt fylld med massor av ny inspiration, energi och lärdom. För att se några fler bilder, gå in under visningar – Hairworld.