Björn Axén visning i samarbete med Davines

Vilken härligt snurrig, intensiv och rolig vecka detta har varit. En vecka där förkylningen med stort F och jobbveckan med stort J inträffade med dagars mellanrum. Nu var det nämligen dags, Björn Axéns stora visning på Brewhouse i Göteborg. En visning i samarbete med Davines där jag tillsammans med fantastiska Maria Boström fick äran att sminka modellerna. Det är inte första gången jag får arbeta med Peter och Johan,  men det är lika roligt, ärefyllt och inspirerande varje gång. Peter Hägelstam och Johan Hellström är troligtvis Sveriges främsta hårkreatörer när det kommer till uppsättning och det finns inga gränser för vad dom kan åstadkomma med ett hår. Att duon är kända för sin formkänsla, perfektion och inspirerande visningar vet dom flesta men jag vill också lyfta fram den fina ödmjukhet, glädje och engagemang som sprids i ett rum där deras team arbetar.

Maria Boström som är senior topstylist på Björn Axén och är en konstnär i ordets sanna bemärkelse. Till denna visning hade hon en vision om de fyra looker modellerna kvällen till ära skulle bära och som vi sedan tillsammans förverkligade. De olika lookerna var: Queen of darknes, Broken ballerina Romance och Rock.

Queen of Darknes:  goth möter sensualitet och frestelse

 

Broken Ballerina: kontraster möts i skir elegans

 

Romance: Naken romantik med skuggat djup

 

Som alltid levererade Axén en grym visning inför trehundra entusiastiska frisörer. Topstylisten Kawa H Pour var på plats och stylade alla 26 modeller i fantastiska kreationer, flera bar enastående klänningar av ingen mindre än Lars Wallin. Som ni redan förstått, en magisk kväll jag tror att det kommer pratas om länge….

https://www.facebook.com/video.php?v=877426912279425&fref=nf