Bröllopsyra…

En av de saker jag saknar från att arbeta på en salong är att sminka brudar. På lagom nivå ska tilläggas, jag minns när jag för hundra år sedan jobbade på strandvägen och gjorde brudar varje helg från mars till oktober. Det kanske var lite väl ofta men det är bara så fantastiskt att få vara en del av denna viktiga och lyckliga dag i någons liv. Visst händer det fortfarande att jag får det hedrande uppdraget och det är så underbart.

Detta bröllop var för mig lite extra härligt att vara en del av då brudgummen är min fina kusin Axel. Hans vackra brud Johanna var nog en av de coolaste brudar jag haft hand och totala motsatsen till en bridezilla.

Bröllopet ägde rum i Uppsala så jag tog tåget upp och strosade sedan genom denna vackra stad bort till Hairteam där Johanna fick håret uppsatt. Hairteam är en fantastisk frisörsalong. Inte bara det att dom som jobbar där är enormt duktiga för det är dom men atmosfären och personligheterna gör stället magiskt. Johanna var redan klar när jag kom så jag hann bara byta några ord med tjejerna på salongen för att sedan gå till hotell villa Anna där sminkning skulle ske.

Vi hade träffats några veckor innan bröllopet för att gå igenom detaljer såsom klänning, smycken, bukett, hår och viktigast av allt hur hon ser ut en vanlig dag. Det är kanske en av de viktigaste detaljerna att tänka på vid en brudsminkning, så hon känner igen sig själv. Denna dag är nämligen inte en “gör om mig” dag utan en “lyft fram det vackraste jaget” dag. Johanna sminkar sig knappt till vardags, hon är en sportig tjej som vill att det ska gå snabbt och lätt på morgonen. Nu har hon dessutom varit mammaledig så makeupen har varit lite obefintlig på senare tid så att säga. Vi kom därför fram till en klassisk, stilren och jordnära look där matta toner utgör grunden för att skapa skir elegans.

För att lyfta fram och förstora ögat använde jag en ljus lätt skimrande vitrosa skugga (jetsetter – pürminerals) i ögonvrån och ut på 2/3 av ögonlocket. Sedan valde jag en rosa beige (just bare – Trucco) i globlinjen för att skapa djup och lyft till ögat. Yttre ögonvrån formades in och upp mot globlinjen med en mörk bordeaux skugga (mac – cool palette)  detta för att skapa intensitet. Tunn svart kajal som fransförstärkare och mycket mascara. Jag fäste även några enstaka fransar för att få ett extra lyft i ytterkant.

På läpparna la jag ett beigerosa läppstift (Ketu- Tromborg).

Tärnan och systern Katarina bar en marinblå spetsklänning så till detta valde jag att lägga en mjukare sotning i varma bruna toner (Classical Beauty Pürminerals) tunn svart eyeliner (face stockholm), varm koralltonad rouge (coy – pür) och matt kall rosa läpp (penna babydoll Trucco, stift smashbox).

Ett magiskt vinterbröllop där värme och kärlek fyllde domkyrkan medan stora vita snöflingor virvlade utanför, helt perfekt med andra ord.