Vågar du följa trenden?

Photo: © DR

I flera säsonger har vi sett hur bryntrenden blivit allt mörkare och även bredare. Men nu när vi har vant oss vid skarpt markerade och buskiga bryn är det dags att tänka om. I vår ser vi hur flera stora modeskapare väljer att krossa denna trend genom att visa streckformade eller helblekta bryn på catwalken. Både hos Alexander Mcqueen, Givenchy, Fendi och Alexander Wang har modellerna fått blekta näst intill osynliga bryn. Samma trend har jag stött på under mina senaste stora visningar (ITVA Monaco och Björn Axén) där det är blekta bryn eller lätt concealerövertäckta bryn som känns nytt och spännande i vår/sommar. Även om det kanske tar ett litet tag att vänja sig vid så måste jag säga att jag tycker att det känns kul med något nytt, och dessutom går det ju både snabbt och lätt att färga tillbaka.

Prada och Miu Miu valde en annan väg men i samma riktning nämligen genom att endast markera övre delen av brynet med en tunn kajallinje, en lite mer grafisk effekt som också känns nyskapande men kanske något mer svårburen.

Photo: © Vouge UK