Bästa “röda mattan” makeuperna

Här är mina tre favoritmakeuper från Oscarsgalan:

 

Photo: Getty Image

Margot Robbie:

Klassiskt elegant look med mjukt inramade ögon. En ljus skugga som öppnar upp ögat samtidigt som en tunn kajal närmast fransen ramar in och ger blicken intensitet. Ej för hårt markerade bryn utan istället något stylade med brynvax. Fokus på läppen som ramas in med en sensuellt matt röd ton.

En alltid lika användbar makeup som ger ett lyxigt, världsvant och sensuellt uttryck.

 

 

 

 

Photo: Getty Images

Jennifer Lopez:

Här ser vi hur en vacker mjuk sotning i koppriga toner samspelar med härligt pastellrosa läppar. Här används en kopprig/rostbrun skugga över hela locket som mjukt formas upp i globen samt ramas in i nedre fransraden med en blendborste (mjuk rund pensel). Mycket mascara eller lösfransar men ingen eyeliner.

Kindpartiet och sidorna av pannan formas in med en varm matt rouge/bronzer. För att skapa liv och glöd åt makeupen bryts den varma känslan genom att avrunda med ett kallt babyrosa läppglans. Det är kontrasterna som lyfter varandra.

En makeup som som kombinerar ljuv lekfullhet med förförisk charm.

 

 

 

Photo: Getty Images

Felicity Jones:

Till Felicitys makeup har man valt att lägga fokus på ögonen genom att rama in såväl övre  som halva nedre fransraden med en svart kajal. Detta för att skapa en rejäl intensitet samtidigt som man kan lyfta ögats form genom att använda ljusa skuggor på stora delar av locket. I globen skapas djup och form med en neutral matt brungrå skugga  och yttre ögonvrån lyfts med en mörkbrun skugga. En klassisk makeup men med skarpare kajalinramning helt enkelt.

På kindpartiet appliceras en aprikostonad rouge för att ge friskhet, liv och glöd åt helheten, läppen formas med ett neutralt läppstift.

En tidlös makeup som både känns spännande, lyxig och skir på en och samma gång.

 

 

 

 

Vilken av dessa tre makeuper tycker du bäst om och skulle du bära den på röda mattan om tillfälle gavs?