Pudriga pasteller

Derek Lam SS15 Photo: harpersbazaar.com
Visst känns det fräscht med det minimalistiskt rena makeuper vi inspireras av och spännande med dramatiskt nyanserade läppar men just idag drömmer jag mig bort på fjäderlätta moln i skira pasteller. Pasteller känns mer eller mindre alltid rätt till vår/sommarsäsongen, skira färger som piggar upp och vackert smälter in mot en solkysst hudton. Just denna säsong är det en pudrigare ton av pasteller vi dras till. Det vill säga att nyansen fått en droppe grått i sig och på så sätt inte är lika klar i tonen utan formar en ljus dov variant, sååå snyggt! Mest populär under modeveckorna har den plommonlila nyansen varit och modeskapare som Derek Lam,  Vera Wang och Matthew Williamsson visar upp ett spektra från skirt till mer dramatiska looker med denna nyans.
 Vera Wang SS15 Photo: Vouge.co.uk
Matthew Williamsson Photo: Vouge.co.uk
Viken look tilltalar dig bäst?