Eyelinern som uttryck…

Eyeliner – en image

Eyelinermodet har under de senaste åren exploderat och utgör idag en personlig stil hos många både ungdomar och vuxna. Med eyelinern i dess unika form är man klädd och redo och klädvalet är många gånger inte alls lika viktigt.

När jag under Stockholm Fashionweek ansvarade för makeuperna på Whyreds visning var det just eyelinern vi ville sätta i fokus. I detta fall valdes en kantigare och mer grafisk liner för att återge Whyreds coola och uttrycksfulla image och kanske är det just det som gör eyelinermodet så eftertraktat, att du kan forma efter stil och skapa ett eget uttryck. Vi går från kvinnligt mjuka bågformer till skarpa grafiska effekter, arbetar i tunna följsamma linjer eller dramatiskt iögonfallande former. Från klassiskt svart till klara färgsprakande toner, ja variationen är oändlig.

Så våga testa dig fram – det finns en form för alla!