Böljande brunt..

Den här säsongen vimlar det av bruna nyanser i vackert skuggade former. Mjukt inramade ögon är inte bara helt rätt i vår utan passar även perfekt till alla hudtoner, ögonformer och olika åldrar. Vi leker med olika nyanser, former och intensitet men viktigt är den slöjande skuggning som vackert smälter in mot huden.  Inga skarpa linjer till denna makeup med andra ord!

Hemligheten till fint utsuddade och sammansmälta skuggor är en bra makeuppensel. Jag arbetar med en så kallad blendborste som är mjuk och fluffig men har en  lätt spetsad form. Denna låter du helt enkelt glida fram och tillbaka i globlinjen utan något större tryck. Jag brukar säga att den ska gå som en liten vindrutetorkare fram och tillbaka. Tänk på att endast använda lite färg på toppen av penseln, hellre för lite än för mycket.

Steg för steg:

Ögon:

Över två tredjedelar av locket appliceras en vackert kopprig ton ur triosuggan Jetsetter (pürminerals) för att sedan ramas in av en matt brun från samma trioskugga. Denna appliceras med en blendborste, se bilden. Smält in skuggan i globlinjen och när ingen färg finns kvar på penseln suddas den lätt in mot ovankanten av globen för att få en vacker övergång mot huden.

För att öppna upp ögat något samt göra makeupen lite mer spännande använder jag samma skuggor även under nedre fransraden, koppar i innerkant och mörkare skugga från mitten och ut. Mascara på övre samt nedre fransraden appliceras.

Rouge:

För att skapa liv och effekt bryter jag den varma känslan genom att använda en kall rosa rouge (Flirt – Pürminerals), detta gör att skuggan lyfts fram ytterligare och får en klarare framtoning.

Läpp:

På läppen har jag lagt ett underbart persikofärgat läppglans, (Lovestruck – Pürminerals) för att avrunda en perfekt vårmakeup.

Vad säger ni, användbar eller hur? Jag säger bara, gå hem och testa!!

 

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13834541/?claim=2hpsfzabb5a”>Följ min blogg med Bloglovin</a>