Rodnande Rouge – Teknik

Photo: © Content Injection 

Igår presenterade jag hur du ska tänka vid val av färg på rougen, läs mer om det här: http://makeupeducation.se/?p=912

Idag fokuserar vi på olika varianter av rouge och tips på applicering.

Olika typer av Rouge:

Puderrouge:

Puderrouget är den absolut vanligaste och mest använda formen av rouge. Det finns en uppsjö av färger att välja på och kommer i såväl matta som skimrande varianter. Som namnet antyder är rouget baserat på puder och pigment varför väldigt lite produkt krävs.

Applicering:

“Vrid” borsten ett halvt varv i rouget och slå av eventuellt produktöverflöd innan du sveper borsten över kindpartiet med lätt hand. Tänk på att underlaget ska vara torrt vid applicering, annars suger rougen in i det fuktade partiet och du får ett ojämnt resultat.

 

Cremerouge:

Ett cremerouge passar dig som vill ha en lätt rougekänsla med mer lyster. Bättre till en torr hy då den på en fetare hy lätt glider iväg och försvinner.

Applicering:

Långfingret är ett perfekt redskap att applicera en cremerouge med. Arbeta i lätt cirklande rörelser från äppelkinden och ut över kindbenet.

 

Allmänna tips:

  • Tänk på att testa färgen på rouget på insidan av din handled innan köp. Om färgen smälter in utan att försvinna passar den bra.

 

  • Vid applicering ska du tänka i formen av ett lätt utdraget niketecken. Dra fingret längs kindbenet så känner du hur benet svänger upp i riktning mot ögat.

 

  • Slå alltid av rougeborsten innan du fixerar den på kinden. På så sätt försvinner överflödigt pigment som annars lätt skapar en för skarp form eller påskkärringkind som jag brukar säga.

 

  • Om du råkat applicera för mycket rouge eller om rougen blev för stark kontra resten av makeupen, få inte panik. Om det bara är en aning för mycket rouge räcker det ofta med att svepa lite transparent puder över rougepartiet för att neutralisera något. Är rougen alldeles för stark, använd en ren svamp och försök med lätt hand att avlägsna överflödet.

Hoppas att detta var till någon hjälp och att du nu har allt du behöver för att ge dig ut i vårsolen med extra glöd.